KEFER KADDUM'DA ÇATIŞMA

 

Görüntülenme: 934 Tarih: 30 Ocak 2022 22:59
KEFER KADDUM'DA ÇATIŞMA

Kalkiliya’nın doğusundaki Kefer Kaddum köyünde dün (29 Ocak Cumartesi) öğleden sonra Yahudi yerleşimini protesto için düzenlenen haftalık yürüyüşe işgal güçlerinin müdahale ettiği ve yaşanan çatışmalarda birçok Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
 

Görgü tanıkları, köy merkezindeki Ömer ibnu’l-Hattab Camii’nden çıkan cemaatin köyün kapalı olan batı girişine doğru yürümeye başlaması üzerine işgal güçlerinin yürüyüşe müdahale ettiğini ve çatışma çıktığını, işgal askerlerinin göstericilerin üzerine plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba yağdırdığını söyledi.
 

Çatışmalar sırasında Filistinlilerden iki kişinin plastik mermilerle yaralandığı ve çok sayıda kişinin de işgal güçlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdiği kaydedildi. 
 

Kalkiliya’nın doğusundaki Kefer Kaddum köyünde her hafta Cuma ve Cumartesi günleri protesto yürüyüşleri düzenleniyor. Yürüyüşlere katılanlar, bir yandan Yahudi yerleşimini protesto ederken, diğer yandan işgal güçleri tarafından 2003 yılında El-Aksa İntifadası sırasında kapatılan köyün ana caddesinin yeniden trafiğe açılmasını talep ediyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar