TERÖRİST İSRAİL KUDÜS'TE BİR EVİ DAHA YIKACAK

 

Görüntülenme: 1242 Tarih: 24 Ocak 2022 17:01
TERÖRİST İSRAİL KUDÜS'TE BİR EVİ DAHA YIKACAK

İsrail işgal güçlerinden kalabalık bir ekip bugün (24 Ocak Pazartesi) sabah işgal altındaki Kudüs'ün Re'su'l-Amud Mahallesi'nde Muhammed Said El-Gul'un evine baskın düzenleyip, kendisini gözaltına alırken, evini de yıkım amacıyla tahliye etti. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri yıkmak istedikleri evin sahibi El-Gul'un ellerini demir zincirlerle bağlayarak götürdü, ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle evini de yıkıma hazırlamak amacıyla içinde oturanları zorla dışarı çıkarırken eşyalarını da tahliye ettiler. 

Siyonist işgal yönetimi Kudüs ahalisini oradan göçe zorlamak, şehirde yahudiler için yer açmak ve yahudi nüfusun sayısını artırmak amacıyla muhtelif baskı yollarına başvuruyor. Bunların en başında da Filistinlilere hiçbir şekilde inşaat ruhsatı vermeme, herhangi bir şekilde ruhsatsız ev yapmaları durumunda ise derhal bu evi önce kendi elleriyle yıkmaya zorlama, kabul etmemeleri durumunda ise belediye ekiplerini gönderip yıktırırken evin sahibinden de en az 80 bin şekel yıkım masrafı alma politikası yer alıyor. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Batı Şeria'daki teşkilatının hazırladığı yıllık rapora göre işgal güçlerinin Kudüs'te 2021 yılı içinde yıktığı, Filistinlilere ait ev sayısı 317'yi buldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar