SİYONİST GÜÇLER KUDÜS'TE FİLİSTİNLİ 3 GENCİ ESİR ALDI

İşgal güçleri dün (22 Ocak Cumartesi) akşam saatlerinde Kudüs’ün Babu’l-Amud bölgesinde Filistinli üç genci gözaltına aldı ve kentin kuzeyindeki Kefer Akab beldesine baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 1320 Tarih: 23 Ocak 2022 23:12
SİYONİST GÜÇLER KUDÜS'TE FİLİSTİNLİ 3 GENCİ ESİR ALDI

Kudüslü kaynaklar, işgal güçlerinin Babu’l-Amud bölgesinde üç genci durdurarak gözaltına aldığını ve gençleri kentteki bir sorgu merkezine götürdüğünü söyledi.
 

İşgal güçleri Mescid-i Aksa’da nöbet tutan Kudüslüleri ve özellikle de gençleri gözaltına alarak, onlara para ve uzaklaştırma cezaları vererek direnişlerini kırmayı ve Mescid-i Aksa’yı Yahudi yerleşimcilerin baskınları karşısında savunmasız bırakmayı hedefliyor.
 

Bu arada, işgal güçlerinin dün ayrıca Kefer Akab beldesi El-Matar Mahallesi’ne baskın düzenlediği ve baskın sırasında Filistinlilerin evlerine göz yaşartıcı bomba attığı bildirildi.
 

Nüfus yoğunluğunun yaşandığı Kefer Akab beldesinde 3 bin dönümlük bir alanda 50 binden fazla kişinin ikamet ettiği, beldede ayrıca elektrik sıkıntısı yaşandığı ve kanalizasyon şebekesinde sorun olduğu belirtildi.
 

Kefer Akab beldesinde işgal belediyesine ait bir binanın ve Filistin Yönetimi’ne ait bir başka binanın bulunduğu, işgal belediyesinin ve Filistin Yönetimi’nin belde de sınırlı sorumluluklarının olduğu, beldede hayata geçirilecek projelere işgal yönetiminin zorluk çıkardığı ve izin vermediği kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar