GASIP İSRAİL KUDÜS'TE 19 BİNAYI YIKTI

El-Kastal haber şebekesi, işgal güçlerinin son iki hafta içinde Kudüs kentinde ve çevresinde 19 mesken, ticarethane ve tarım tesisini yıktığını, söz konusu binalardan 8’ini sahiplerine zorla yıktırdığını bildirdi. 

Görüntülenme: 952 Tarih: 23 Ocak 2022 13:42
GASIP İSRAİL KUDÜS'TE 19 BİNAYI YIKTI

Konuyla ilgili yayınlanan haberde, işgal belediyesinin 9 Ocak’tan 22 Ocak’a kadar Şeyh Cerrah, El-Velce, El-İsaviyye ve Ummu Tuba mahallelerinde 11 binayı yıktığı ifade edildi.
 

Haberde ayrıca işgal belediyesinin Şeyh Cerrah Mahallesi’nde Kudüslü Salihiye ailesine ait iki evi ve 5 ticari tesisi, El-Velce’de iki istinat duvarını, El-İseviyye’de Mustafa ailesine ait inşaat halindeki bir oto yıkamayı ve Ummu Tuba’da da yine inşaat halindeki bir mezarlığı yıktığı belirtildi.
 

İşgal güçlerinin Mescid-i Aksa bekçilerinden Fadi Alyan’ın ailesinin El-İseviyye’deki arazisini tahrip ettiği, işgal polisi himayesinde hareket eden Yahudi yerleşimcilerin de Şeyh Cerrah Mahallesi’nde el koymak istedikleri Salim ailesine ait araziye zarar verdikleri öğrenildi.
 

Haberde, işgal belediyesinin Vadi El-Cevz’de Faysal El-Ca’beri ailesini, Beyt Hanina’da Celal Er-Recebi ailesini ve Sur Bahir’de İbrahim Ebu Kef ailesini evlerini kendi elleriyle yıkmaya zorladığı bildirildi.
 

Haberde ayrıca Halayile ailesinin Cebel El-Mukebber’de üç dükkanını ve Alyan ailesinin de El-İseviyye’de at ahırını yıkmaya zorlandığı kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar