GASIP İSRAİL'DEN BURAK DUVARI TAHRİKİ

 

Görüntülenme: 954 Tarih: 17 Ocak 2022 12:14
GASIP İSRAİL'DEN BURAK DUVARI TAHRİKİ

İsrail işgal hükümeti dün (16 Ocak Pazar), Mescidi Aksa'ya bitişik olan, yahudilerin Ağlama Duvarı, Filistinlilerin Burak Duvarı olarak isimlendirdikleri tarihi mekana yahudilerin ziyaretlerinin teşvik edilmesine ve altyapının güçlendirilmesine dair beşli planı onayladı. Siyonistlere ait haber kaynaklarının verdiği bilgilere göre plan çerçevesinde bu amaçla yürütülecek çalışmalara 110 milyon şekel (35 milyon dolar) para tahsis edilecek. 

Yediot Aharanoot isimli İsrail gazetesinin haberinde işgal rejimi başbakanı Naftali Bennett'in planla buradaki çalışmalara ivme kazandırılması çabalarının sürdürülmesinin, öğrencilerin, göçmenlerin ve askerlerin ziyaret taleplerinin de karşılanmasının amaçlandığını söylediği vurgulandı. 

Yine aynı kaynakta belirtildiğine göre planla, yahudi ziyaretçiler için eğitim programlarının geliştirilmesinin, altyapının güçlendirilmesinin, söz konusu mekana ulaşım hizmetlerinin geliştirilmesinin, yeni teknolojilerden yararlanılarak Batı Duvarı'na ulaşımın hızlı ve kolay hale getirilmesinin amaçlandığı iddia edildi. 

Normalde Mescidi Aksa külliyesinin bir parçası niteliğindeki bu duvar işgal rejiminin tasallutu altında bulunuyor ve işgal güçleri tarafından özel olarak himaye edilen yahudiler bu bölgede kendilerince dini ayinler düzenliyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar