SİYONİSTLERDEN MESCİDİ AKSA'YA BASKIN

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah (16 Ocak Pazar) işgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 1363 Tarih: 16 Ocak 2022 13:17
SİYONİSTLERDEN MESCİDİ AKSA'YA BASKIN

Kudüs kentindeki İslami Vakıflar Dairesi konuyla ilgili yayınladığı bildiride, onlarca Yahudi yerleşimci ile Tevrat enstitüleri öğrencilerinin ve hahamların bu sabah Mescid-i Aksa’nın batı cihetindeki kapılardan biri olan El-Mağaribe Kapısı’ndan gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya girdiğini söyledi.
 

Bildiride ayrıca, baskına katılan Yahudi yerleşimciler ile öğrencilerin ve hahamların işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa’nın avlusunda ayin yaptıkları ifade edildi.
 

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölmeyi hedefleyen işgal yönetimi, söz konusu planını hayata geçirecek zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.
 

İşgal güçlerinin himayesinde gruplar halinde El-Mağaribe Kapısı’ndan Mescid-i Aksa’ya giren Yahudi yerleşimciler, Mescid-i Aksa’nın avlusunda bir süre dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı’ndan çıkıyor.
 

İşgal güçlerinin Doğu Kudüs’ü işgal ettiği 1967 yılından bu yana El-Mağaribe Kapısı işgal güçleri tarafından açılıp kapatılıyor ve işgalciler Mescid-i Aksa’ya baskın için söz konusu kapıyı kullanıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar