40 HOLLYWOOD YILDIZINDAN FİLİSTİN'E DESTEK BİLDİRİSİ

 

Görüntülenme: 1599 Tarih: 15 Ocak 2022 15:16
40 HOLLYWOOD YILDIZINDAN FİLİSTİN'E DESTEK BİLDİRİSİ

İsrail işgal rejimine karşı Filistin halkının haklı mücadelesine destek veren Harry Potter yıldızı Emma Watson'a destek veren 40 Hollywood yıldızı ortak bir bildiri yayınladı. Bildiriye imza atan Hollywood yıldızları, Watson'un "Dayanışma bir eylemdir" vurgusuna katıldıklarını ve Filistin halkının haklı mücadelesine destek konusunda onun yanında yer aldıklarını dile getirdiler. 

İsrail işgal rejiminin bir ırk ayrımcısı olduğunu dile getiren bildiriye imza atan Hollywood yıldızları arasında dünyaca ünlü önemli isimler yer aldı. 

Sanatçılar bildirilerinde, insani hakları için mücadele eden Filistinlilerin uluslararası hukuk çerçevesinde sürdürdükleri bu haklı mücadelelerine destek veren Emma Watson'un yanında durduklarını ve onun duruşunu desteklediklerini dile getirdiler. 

Bildiride HRW ve B'tselim gibi insan hakları kuruluşlarının, Filistin'deki ve uluslararası alandaki muhtelif insan hakları aktivistlerinin de dile getirdiği üzere işgalci güç olan İsrail ile askeri baskıya ve ırkçı ayrıma tabi tutulan Filistin halkı arasında büyük bir güç dengesizliğinin olduğuna vurgu yapıldı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar