FİLİSTİN DİRENİŞ KOMİTELERİNDEN KASIM SÜLEYMANİ AÇIKLAMASI

Filistin Direniş Komiteleri Medya Ofisi Müdürü Muhammed el-Barim şunları söyledi: ‘Direnişin bugün, Siyonist rejime meydan okuyabildiği ve caydırabilirliğe sahip olduğu konum, şehit Hacı Kasım Süleymani'nin rolü, desteği ve çabalarından kaynaklanmaktadır.’ 

Görüntülenme: 999 Tarih: 10 Ocak 2022 16:18
FİLİSTİN DİRENİŞ KOMİTELERİNDEN KASIM SÜLEYMANİ AÇIKLAMASI

Filistin Direniş Komiteleri, 28 Eylül 2000'de el Aksa İntifadası'nın patlak vermesinin ardından Gazze Şeridi ve işgal altındaki Batı Şeria'da ortaya çıkan ve o zamandan beri Siyonist rejime karşı çeşitli askeri operasyonlar başlatan bir Filistin direniş grubudur.

Filistin Direniş Komiteleri Medya Ofisi Müdürü Muhammed el-Barim, Tesnim Habere verdiği röportajda, bu cephenin Siyonist rejime karşı mücadeledeki son durumunu değerlendirdi ve Şehit Kasım Süleymani’nin şahsiyeti hakkında bazı noktalara değindi. Röportajın önemli başlıkları şöyledir:

* Şehit Hacı Kasım, Filistin halkının ve direnişinin desteklenmesinde ve direniş kabiliyetinin güçlendirilmesinde nasıl bir rol oynadı?

Hacı Kasım Süleymani'nin şehadetinin ikinci yıldönümünde, onu saygıyla anıyor ve selamlıyoruz. Çünkü o, Kudüs Şehididir ve cihat ve bu meseleyi ayakta tutmak için savaşmıştır.

Filistin direnişinin bugünkü konumuna gelmesi için her türlü silah ve imkânla destek veren oydu. Fecr füzelerini Gazze Şeridi ve Filistin'e getirmeye karar veren Şehit Hacı Kasım’dı. İsrail tanklarını ve zırhını küçük düşürerek direniş için kolay bir av haline getiren Kornet füzesini Gazze'ye getirmeye karar veren de oydu.

Filistin, davasına sadık kalanları sever ve bu sadakatin en iyi sembolünü de Şehit Hacı Kasım Süleymani sergilemiştir.

* 2. Güçlü sütun olarak adlandırılan son Filistin Direniş tatbikatının mesajları nelerdi?

“2. Güçlü Sütun” tatbikatının birkaç mesajı vardır. İlk mesajı, direnişin bugün iyi durumda olduğu ve Kudüs'ün Kılıcı Savaşı'ndan sonra bugün tüm sütunların yeteneklerini geri kazandığı ve bu savaşta kaybettikleri tesisleri yeniden inşa ettiği konusunda Filistin halkına ve toplumuna güvence vermektir.

Siyonist düşmana verilen ikinci mesaj, Filistin halkına karşı herhangi bir eylem veya saldırıya, Filistin direniş gruplarının 11 askeri kolunu entegre eden Ortak Operasyon Odası içinde bulunan askeri ve direniş güçleri tarafından doğrudan yanıt verileceğidir.

Bugün direniş iyi durumdadır ve işgalcilere şunu söylüyoruz;

Halkın kuşatmasını sürdürmek bedelsiz olmayacak, biz, milletimizi bu şartlarla yalnız bırakamayız, Gazze’nin imarı ile ilgili taahhütlere uymamanın bedeli ağır olacaktır.

Ayrıca iki yönlü bir mesajı da vardır. Biri Mescid-i Aksa, yani Peygamber Efendimizin (s.a.a) miraca çıktığı yer, diğeri de esirlerle ilgili bir mesajdır.

Mescid-i Aksa konusunda verilen mesaj, Filistin direnişinin bu yere yapılacak herhangi bir tecavüz ve işgalcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik her türlü aptallıkları karşısında düşmana ağır bir beden ödeteceğini vurgulamasıdır.

Esirlere gelince, mahkûmlar bizim kırmızıçizgimizdir. İşgalciler defalarca mahkûmlara hâkim olmaya çalıştılar ama bu eyleme direnişin askeri kolları tarafından hemen tepki verilecektir.

* Mahkûmların serbest bırakılmasına ve takas sözleşmesine ilişkin direnişin şartları nelerdir ve işgalciler engellemeye ve sabote etmeye devam ederse direniş hangi seçenekleri takip edecektir?

Eğer işgalciler esirlerin serbest bırakılması konusundaki şartları dikkate almazlarsa, direniş Gazze Şeridin’deki güçlü kollarını kullanmaya ve emrindeki askeri kuvvetleri ağırlaştırmaya kararlıdır. Bu direnişin Siyonist düşmana açık mesajdır.

Hişam Ebu Havaş'ın açlık greviyle geçen bu uzun günlerinden sonra, Filistin direnişinin mesajı oldukça açıktır. İşgalcilerin bu tutukluya veya işgalcilerin cezaevlerindeki başka herhangi bir tutukluya baskı yapmasına izin vermeyeceğiz. Tutukluluğun veya idari tutukluluğun askıya alındığını veya durdurulduğunu bildiren protokol ve medya kararlarının yazılı olarak hiçbir değeri yoktur.

Direnişin mesajı açık ve şeffaftır. Esirlerin serbest bırakılmasının zamanı gelmiştir. Aksi takdirde direniş bunu esirlerin hayatına kastetmek olarak görecektir. Bu da tüm Filistin halkına yönelik bir saldırı ve suikast anlamına gelmektedir. 

Direnişin mesajı budur. Dolayısıyla direniş, bu suikast girişimine cevap verecek ve bu konuda derhal harekete geçecektir.’

rasthaber

Yorumlar