RAİD SALAH'TAN ÖNEMLİ UYARI

1948’de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket’in lideri Şeyh Raid Salah, Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın işgalden kurtulmasını destekleyen tüm kurumların güçlerini birleştirmek için koordinasyon heyeti oluşturmalarını istedi. 

Görüntülenme: 1125 Tarih: 10 Ocak 2022 22:14
RAİD SALAH'TAN ÖNEMLİ UYARI

Şeyh Raid Salah, Mescid-i Aksa’nın geleceğiyle ilgili yaptığı ve “Beytü’l-Makdis’in Uluslararası Uygarlık Projesi” tarafından yayınlanan konuşmasında, Mescid-i Aksa’nın altında birinci ve ikinci tapınaklar olduğunu iddia eden işgal rejiminin kendini aldattığını ve tarihi gerçekleri çarpıtmaya çalıştığını söyledi.
 

İnsanlık tarihinin başlangıcı olan Âdem peygamberden bu yana Mescid-i Aksa’nın var olduğunu kaydeden Şeyh Raid Salah, Mescid-i Aksa’yı korumanın insanlık tarihini ve uygarlığı korumak olduğunu ifade etti.
 

Müslümanların ilk kıblesinin ibadet için inşa edildiğine dikkat çeken Şeyh Raid Salah, Hz. Âdem’den bu yana peygamberlerin Mescid-i Aksa’yı koruma ve orada ibadet etme, kutsallığını muhafaza etme görevini üstlendiklerini belirtti.
 

Şeyh Raid Salah, Mescid-i Aksa’nın peygamberden peygambere geçen nebevi bir miras olduğunu, peygamberlerin beşeriyete tevhidi ve Allah’ın şeriatının hakemliğine başvurmayı tebliğ etme görevi gibi Mescid-i Aksa’yı koruma görevini de birbirlerinden miras aldıklarını dile getirdi.
 

Yahudi yerleşimciler ve işgal rejimi resmi kurumları, Yahudi öğrencilere ziyaret zorunluluğu gibi kararlarla Mescid-i Aksa’yı Yahudiler için kutsal bir mekâna dönüştürmeye çalışıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar