GASIP İSRAİL KUDÜS'TE YENİ YERLEŞKELER İNŞA EDECEK

Kudüs'ün yerli halkını oradan kovmak için sürekli evlerini yıkan, gasp eden, arazilerine ve arsalarına el koyan işgal yönetimi bir yandan da yahudi göçmen sayısını artırmak amacıyla onlar için yeni yerleşim birimleri inşa etme projelerini devreye sokuyor.  

Görüntülenme: 1136 Tarih: 06 Ocak 2022 14:11
GASIP İSRAİL KUDÜS'TE YENİ YERLEŞKELER İNŞA EDECEK

İşgal yönetimine bağlı Kudüs Belediyesi'nin Proje ve İnşa Yerel Komitesi dün (5 Ocak Çarşamba) 5 yeni proje çerçevesinde Kudüs'e 3557 yeni yahudi yerleşim birimi inşa edilmesi planını onayladı. 

Şimdi Barış Kurumu'nun verdiği bilgilere göre söz konusu projelerden bazıları Har Homa ve Givat Hamatos arasındaki bölge, diğerleri de Fransız Tepesi'nin eteklerindeki araziler için planlanıyor. 

Kurum bu projelerin Kudüs şehrine ve barış çabalarına zarar vereceğini, bütün bu projelerin iki devletli çözüm imkanının önünü tamamen keseceğini vurguladı. 

Açıklamada Givat Hamatos ve Har Homa civarına 1465 adet yeni yerleşim biriminden oluşacak yeni bir mahalle kurulmasının planlandığına, bu yolla iki bölgenin birbirine bağlanacağına dikkat çekildi. 

Fransız Tepesi etekleri için planlanan yerleşim alanlarına 2092 yeni yerleşim birimi inşa edileceği ve bunların inşa edilmesinin düşünüldüğü arazilerin de "Yeşil Hat" sınırının dışında kaldığı dile getirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar