GASIP İSRAİL ŞEHİT ŞUHAYDİM'İN EVİNİ YIKMA KONUSUNDA KARARLI

Siyonistlere ait Yedinci Kanal'ın yayınladığı habere göre İsrail Yüksek Mahkemesi, Kudüs'te siyonist işgal güçlerine karşı eylem gerçekleştirmesi sebebiyle şehit edilen Fadi Ebu Şuhaydim'in ailesinin, evlerinin yıkılması konusunda verilen kararın iptali için yaptığı temyiz başvurusunu reddederek, yıkım kararını kesinleştirdi.  

Görüntülenme: 1115 Tarih: 04 Ocak 2022 15:21
GASIP İSRAİL ŞEHİT ŞUHAYDİM'İN EVİNİ YIKMA KONUSUNDA KARARLI

İşgal rejiminin Ön Cephe Komutanı Uri Gordin'in, dün (2 Aralık Pazar) şehit Ebu Şuhaydim'in ailesinin, işgal altındaki Kudüs'ün kuzeydoğusunda yer alan Şuafat mülteci kampındaki evinin yıkılmasına dair nihai kararı imzaladığı bildirildi. 

21 Kasım 2021 tarihinde, bir işgalci askerin ölümüne 3 işgalci askerin de yaralanmasına neden olan eylem gerçekleştiren Ebu Şuhaydim'in ailesine işgal güçleri sürekli değişik yöntemlerle baskı uygulamış ve psikolojik işkenceler yapmışlardı. 

Kudüs'teki Raşidiyye Okulu'nda öğretmen olarak görev yapan Ebu Şuhaydim, İslami ilimler alanında yüksek lisans yapmıştı ve eğitim alanında görev yapıyordu. Hamas'ın Şuafat mülteci kampındaki ileri gelen şahsiyetlerinden olan Ebu Şuhaydim işgal rejimi zindanlarında esaret hayatı da yaşamıştı. 

Hamas onun eylemini kutlamış ve desteklediğini açıklamıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar