SİYONİST İSRAİL ORDUSU GAZZE'YE SALDIRDI

İşgal ordusu gece yarısı Gazze Şeridi’nin kuzeyinde ve güneyinde direnişe ait bir alana ve sınır gözetleme noktasına savaş uçakları ve toplarla saldırı düzenledi. 

Görüntülenme: 1084 Tarih: 02 Ocak 2022 12:48
SİYONİST İSRAİL ORDUSU GAZZE'YE SALDIRDI

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal ordusuna ait savaş uçaklarının Han Yunus’un batısında yer alan direnişe ait bir alana en az 10 füze attığını, bölgeden patlama seslerinin duyulduğunu ve saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını söyledi.
 

Bu arada, yerel kaynaklar da işgal ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya beldesinde bir sınır gözetleme noktasına top atışı yaptığını ve saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını bildirdi.
 

İşgal rejimi resmi televizyon kanalı “Kan”, dün akşam yayınladığı bir haberde, işgal hükümetinin Gazze’de belirli hedeflere saldırı düzenleme kararı aldığını ifade etti.
 

İşgal ordusu, Gazze Şeridi’nden atılan iki füzenin Tel Aviv açıklarında denize düştüğünü açıklamıştı.
 

Kanala konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen güvenlik yetkilisi, işgal ordusunun atılan füzelere misilleme olarak Gazze Şeridi’nde bazı hedeflere saldırı düzenleyeceğini söyledi.
 

Gazze Şeridi’nden füze atılmasının tehlikeli ve kabul edilemez bir gelişme olduğunu belirten İsrailli yetkili, füze atışının arkasında İslami Cihad Hareketi’nin olduğunun tahmin edilmesine rağmen işgal rejiminin Gazze Şeridi’nde yaşanan her gelişmeden Hamas’ı sorumlu tuttuğunu bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar