İŞGALCİ İSRAİL BU YIL SİLVAN'DA ONLARCA EVİ YIKTI

İşgal yönetimi Mescid-i Aksa’nın güneyindeki Silvan beldesinde 2021 yılında Filistinlilere ait 69 evi yıktı ve 5600 evin yıkım tehdidiyle karşı karşıya olduğu beldedeki 172 ev hakkında da yıkım kararı çıkardı. 

Görüntülenme: 1185 Tarih: 31 Aralık 2021 05:01
İŞGALCİ İSRAİL BU YIL SİLVAN'DA ONLARCA EVİ YIKTI

Silvan Arazilerini ve Mülklerini Koruma Komitesi üyesi Ebu Diyab, dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kudüs’teki işgal belediyesi ile Bölgesel İnşaat ve Düzenleme Komitesi’nin 2021 yılında Silvan beldesinde 172 yıkım kararı tebliğ ettiğini ve en son yıkım kararının Serhan ailesine dün tebliğ edildiğini söyledi.
Ebu Diyab, beldedeki 150 evin Arapların evlerini işgale olanak tanıyan Kaminitz yasasına binaen yıkım tehdidiyle karşı karşıya olduğunu ve işgal belediyesinin söz konusu evleri her an yıkabileceğini bildirdi.
2021 yılında Silvan beldesinde 69 evin yıkıldığını ve yüzde 66’ı çocuklardan oluşan 342 kişinin evsiz kaldığını belirten Ebu Diyab, 90 ev hakkında iddianame hazırlandığını ve sahiplerinin yasa dışı inşaat yapma suçlamasıyla 4 milyon 370 bin şikel para cezasına çarptırıldığını ifade etti.
Kudüs kentindeki yıkım kararlarının kentin işgalinden bu yana 7800’e ulaştığını açıklayan Ebu Diyab, yıkım kararlarının uygulanması halinde beldede ikamet eden on binlerce Kudüslünün göç etmek zorunda kalacağını ve etnik temizlik yaşanacağını kaydetti.
Yahudi yerleşimcilerin ve “Doğal Hayat İdaresi”nin bu yıl Silvan beldesinde 2015 dönüm araziye el koyduğunu bildiren Ebu Diyab, beldede yıkım tehdidiyle karşı karşıya olan evlerin sayısının 5600 civarında olduğunu ve El-Bustan Mahallesi, Yasul Vadisi ve Aynu’l-Levze gibi bazı mahallelerin tamamen yıkılma tehlikesi bulunduğunu belirtti.
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar