RAİD SALAH'TAN ÇOK ÖNEMLİ MESCİDİ AKSA UYARISI

 

Görüntülenme: 1189 Tarih: 29 Aralık 2021 19:09
RAİD SALAH'TAN ÇOK ÖNEMLİ MESCİDİ AKSA UYARISI

Mescidi Aksa'nın siyonist işgal rejiminin oyunları karşısında himaye edilmesi için kararlılıkla mücadele etmesiyle öne çıkan İslami Hareket lideri Şeyh Raid Salah dün (28 Aralık Salı) yaptığı açıklamada İsrail işgal rejiminin, Kudüslülerin Mescidi Aksa'da gündelik olarak bulunmalarından, onu himaye etmelerinden, sürekli onun sahasında ribat görevi görmelerinden dolayı onları hedef aldığını dile getirdi. 

Şeyh Raid Salah yaptığı basın açıklamasında, işgal rejiminin işte bu himayeyi eritmek ve Mescidi Aksa'yı Filistin, Arap ve İslam kültüründen kopuk alelade tarihi bir eser haline getirmek için çaba sarf ettiğini vurguladı. 

Raid Salah, işgal rejiminin Kudüslüleri yıpratmak için onların evlerini yıkarak, arazilerini gasp ederek ve kendilerini de sürekli hapsederek, gelir kaynaklarını kesme tehdidinde bulunarak, eğitim kurumlarına karşı savaşarak ve daha başka yöntemlerle saldırılar düzenlediğine dikkat çekti. 

Salah, işgal rejiminin kutsal Mescidi Aksa'nın çevresinde hayatı, evleri hatta isimleri bile tamamen yahudileştirmeyi hayal ettiğini hatırlatarak; "Bu çocuksu bir hayaldir. Hiçbir zaman gerçekleşmesi mümkün değildir." dedi. 

Raid Salah Mescidi Aksa için en büyük tehlikenin buranın zaman veya mekan yönünden bölünmesi olduğuna dikkat çekerek, yahudilerin şimdi sessiz ayin yapmalarına izin verilmesinin amacının da bir sonraki aşamada bu mabedin büyük bir kısmına el koymak olduğunu dile getirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar