İŞGALCİ İSRAİL HIZMA BELDESİNDE TİCARİ TESİSLERİ YIKTI

İsrail işgal yönetimine ait buldozerler bugün (27 Aralık Pazartesi) sabah işgal altındaki Kudüs'ün kuzeydoğusunda yer alan Hızma beldesinde 10 ticari tesisi yıktı.  

Görüntülenme: 1092 Tarih: 27 Aralık 2021 03:37
İŞGALCİ İSRAİL HIZMA BELDESİNDE TİCARİ TESİSLERİ YIKTI

Hızma Belde Meclisi eski başkanı Müslim Ebu Helu işgal güçlerinin beldeye güneybatı girişinden baskın düzenlediklerini ve belde ahalisinden 200 kişiye hizmet veren 10 ticari tesisi, ruhsatsız inşa edildikleri iddiasıyla yıktıklarını söyledi. 

Ebu Helu, söz konusu tesislerde aralarında lokantaların ve araba yedek parçaları satan dükkanların da bulunduğu muhtelif iş yerlerinin yer aldığını ifade etti. 

Ebu Helu, yaklaşık bir buçuk ay önce de işgal güçlerinin Hızma'da, bu son yıkım işleminin gerçekleştirildiği yere yakın bir yerde 16 dükkanı yıktıklarına dikkat çekti. 

Ebu Helu, bu iş yerlerinin neredeyse abluka altında yaşayan Hızma ahalisi için geçim kaynağı olduğunu, bu beldede yaşayan Filistinlilerin çalışmak için 1948'de işgal edilmiş bölgeye giremediklerini, işgal rejiminin burayı çevreden soyutlanmış, yalnızlaştırılmış bir kanton haline getirmeye çalıştığını vurguladı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar