FİLİSTİN HALKI ESİRLER İÇİN CUMA GÜNÜ MEYDANLARA İNİYOR

Siyonist işgal rejiminin, Filistinli esirlere yönelik insanlık dışı muamelelerini protesto ve esirlerin direnişine destek amacıyla Cuma günü düzenlenecek gösterilere büyük bir katılım sağlanması ve bu günün bir öfke günü haline getirilmesi çağrıları yapıldı.  

Görüntülenme: 1243 Tarih: 23 Aralık 2021 23:56
FİLİSTİN HALKI ESİRLER İÇİN CUMA GÜNÜ MEYDANLARA İNİYOR

Bu konudaki etkinliklere öncülük edenler Filistin'in gerek Batı Şeria bölgesinde, gerek Gazze Şeridi'nde ve gerekse 1948'de işgal edilmiş bölgesinde işgal rejiminin çirkin muamelelerine maruz kalan esir kadınlara ve erkeklere destek ve onların yalnız olmadıklarını işgal güçlerine göstermek amacıyla geniş çaplı kitlesel eylemler düzenlenmesi ve bu eylemlere büyük kalabalıklarla iştirak edilmesi istendi. 

Yapılan çağrılarda halen 5 binden fazla Filistinlinin bulunduğu işgal zindanlarındaki esirlerin sürekli baskı ve şiddet uygulamalarına maruz kaldıkları hatırlatıldı. 

Açıklamalarda özellikle kadın esirlerin kırmızı çizgi olduğunun net bir şekilde gösterilmesinin ve işgalciye onların onurlarına dokunmaması için ültimatom verilmesinin büyük önem arz ettiğine dikkat çekildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar