ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞAN RAİD SALAH'TAN İLK AÇIKLAMA

Dün (13 Aralık Pazartesi) işgal zindanından çıkarak özgürlüğüne kavuşan, 1948 Bölgesi'ndeki İslami Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah, kutsal Mescidi Aksa'yla ilgili olarak Müslüman Filistin halkına verdiği söze bağlı olduğunu vurguladı.  

Görüntülenme: 996 Tarih: 14 Aralık 2021 08:17
ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞAN RAİD SALAH'TAN İLK AÇIKLAMA

Şeyh Raid Salah, hapisten çıkmasından sonra memleketi olan Ummulfahm şehrinde büyük bir kalabalık tarafından gerçekleştirilen karşılama töreninin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalar yaptı. 

Salah, ilkelerine her zaman bağlı kalacaklarını ve bu ilkelerle Allah'a kavuşacaklarını, bu ilkelerin yaşlanmayacağını ve ölmeyeceğini, emekliye de ayrılmayacağını, bu ilkelerin tacını da Kudüs ve Mescidi Aksa'ya sahip çıkılması ilkesinin oluşturduğunu vurguladı. 

Salah basın toplantısında cezaevinde iken maruz kaldığı uygulamalar hakkında da bilgi vererek; "Her gün hücrede sürekli yalnızlığa terk ediyorlardı. Ama Allah bana lütfetti... Benim cezaevinde hücrede iyice yalnızlaşmamı istiyorlardı. O yüzden tek kişilik hücreler kısmında da bütün ilişkilerin koparıldığı iyice yapayalnız kaldığım bir yere attılar." ifadelerine yer verdi. 

Salah açıklamasında; "Benim iyice dilsiz, zavallı, her şeyden ümidini kesmiş ve yenilmiş bir halde yaşamam istendi. Ama hayır, bin kez hayır." diyerek, çok yakın zamanda Mescidi Aksa'yı ziyaret etmeyi planladığını dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar