AVRUPALI POLİTİKACILARIN KUDÜS'TE OLUP BİTENLERDEN HABERİ YOK

Kudüs İçin Avrupalılar Vakfı Başkanı Muhammed Hanun, Kudüs’te meydana gelen acı olaylar, Kudüs halkına, kutsal mekânlara ve buradaki kutsal doğaya karşı yapılan tecavüzlerin daha önceki dönemlerde yapılmayan çok tehlikeli gelişmeler olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1017 Tarih: 11 Aralık 2021 15:12
AVRUPALI POLİTİKACILARIN KUDÜS'TE OLUP BİTENLERDEN HABERİ YOK

Filistin Enformasyon Merkezi’ne özel demeç veren Kudüs İçin Avrupalılar Vakfı Başkanı Hanun “Geçmiş dönemlerde Yahudi yerleşimciler sınırlı sayıdaki kişilerle, belli bölgelerde ve sınırlı sayıda Mescidi Aksa’ya giriyorlardı. Ama bugün olan baskın ve tecavüzler geçmiştekileri aşan türdendir. Baskınların bizzat kendileri bir zulüm olduğu gibi, Hz.Muhammed (s.a.s)’in isra yerinin kutsiyetini kirletme anlamına da gelmektedir.” dedi. 

Hanun verdiği demeçte, bugünlerde özellikle fanatik ve Yahudi dindarların hükümeti olarak bilinen şimdiki fanatik sağcı hükümetin gölgesinde meydana gelen gelişmelerin bu hükümetin fanatik sağcılıkta en yüksek düzeye doğru yol aldığının işareti olduğunu söyledi. 

Gelişmeler (Mescidi Aksa’ya dönük) daha fazla Siyonist çabaların ortaya konulacağını gösteriyor, diyen Hanun “Mescidi Aksa’nın yerine Üçüncü Heykel dedikleri Siyonist projenin hayata geçirilmesini hızlandırmak amacıyla Mescidi Aksa’yı Yahudi öğrencilerin uğrak ve ziyaret yeri haline getirmek için en son yaptıkları protokol elbette ki bu çabaların sonuncusu olmayacaktır.” dedi. 

Bu adımların 1967 yılından günümüze kadar bilinen Siyonist bakış açısı, arzusu ve programlarına göre düzenlendiğini, bu adım ve projelerin değişik şekil ve isimlerle giderek arttığına dikkat çeken Hanun “Avrupa’daki Filistinliler olarak genelde bütün Filistin’de özelde ise Kudüs şehrinde durumu bu şekilde kötüleşmesine korku, endişe ve dikkatle izlemekteyiz. Yakinen biliyoruz ki Filistinliler nerede olurlarsa olsunlar bu durumu asla kabul etmeyeceklerdir.” ifadesini kullandı. 

Hanun açıklamasında, Avrupalı vakıf olarak sahada yaptıkları çalışmalarla Arap ve Filistin topluluklarına Siyonist rejimin Yahudileştirme projesiyle Mescidi Aksa’nın yıkılmasının tehlikelerini anlatmaya çalıştıklarını hatırlatarak, aynı zamanda vakfın Avrupalı politikacılarla, karar mercileriyle görüştüklerini, önlerine Kudüs’te meydana gelen yıkımın, Yahudileştirmenin, kirletmenin, mahalle yıkmalarının, Şeyh Cerrah, Vadi El-Hıms ve Silvan beldesinde olup bitenlerin fotoğrafını önlerine koyduklarını söyledi. 

Hanun sözlerine devam ederek “Avrupalı politikacılar ve karar mercileri, Kudüs şehrinde olup bitenlerden hiçbir şey bilmiyorlar. Kudüs’te olup bitenleri tam olarak kendilerine ulaştırmak için istatistik, resim ve belgelerle desteklenen açıklamaları Avrupa Birliği dış işleri bakanlarıyla, binlerce Avrupalı parlamentere gönderiyoruz.” dedi. 

Hanun devamla, Kudüs’e yönelik Siyonist politikaların durması, işgal yönetiminin bu uygulamalara son vermesi ve Müslümanlara saygı göstermesi, ibadet yerlerinde dini ibadet ve şiarlarını ikame etmelerine izin vermesi, ayrımcılığın ve Mescidi Aksa’yı kirletmenin her türlüsünü durdurması için herkesten harekete geçmesini talep ettiklerini söyledi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar