KUDÜS'TE YARGISIZ İNFAZLAR NE ANLAMA GELİYOR? (ANALİZ)

Siyonist rejim askerleri cumartesi günü Kudüs kentinin Bab el-Amud bölgesinde 25 yaşındaki Filistinli genç Muhammed Selime'yi Siyonist yerleşimcilere soğuk silahla saldırıda bulunmak istediği iddiasıyla hedef alarak şehit ettiler. 

Görüntülenme: 1482 Tarih: 08 Aralık 2021 11:15
KUDÜS'TE YARGISIZ İNFAZLAR NE ANLAMA GELİYOR? (ANALİZ)

Muhammed Selime'nin şehit edilişi ile ilgili gerekçeler ise, işgal rejimi İsrail'in yeni bir cinayet daha işlemekle cinayet dosyasını daha da kabarttığını ortaya koymakta. Siyonist rejim, Selime'nin bıçak ile yerleşimcilere saldırmak istediği iddiasını  ileri sürdü. Aslında işgal rejimi sırf yalan bir iddiayla 25 yaşındaki Filistinli genci şehit etti. Bu girişim uluslararası ve insan hakları kurallarına aykırılık teşkil ediyor çünkü savunma amaçlı bir eylem bile sayılmıyor.
İşgal rejimi, 25 yaşındaki Filistinli genç Selime'yi şehit etmek suretiyle cinayetlerle dolu karnesine yenisini ekledi. Görüntülerden Muhammed Selime'nin vurulduktan sonra yere yığıldığı ve pratikte kendini savunmak için hiçbir hazırlığı olmadığı anlaşılıyor. Buna rağmen Siyonist askerler iki kez Selime'ye ateş açarak, onu şehit ettiler.
Başka bir konu da, İsrail askerleri için bu tür cinayetlerin işlenmesinin sıradan bir konu haline gelmesidir, çünkü işgal rejimi kimseye hesap vermezken, Siyonist yetkililer de Filistinlilere karşı bu tür insanlık dışı eylemleri destekliyor ve tüm bunlar da dünya toplumunun sessizliği ve pasifliği sayesinde işleniyor.
 Bu doğrultuda işgal rejimi Başbakanı Neftali Bennet ve Dışişleri Bakanı Lapid, twitter hesabı üzerinden paylaştıkları mesajlarda, ırkçı İsrail askerlerinin girişimini övgüyle karşılayıp, Filistinli gence ateş açan işgal askerlerine tam destek verilmesini istediler.
İşgal rejiminin Selime'nin şehadeti ile ilgili iddia ettiği gerekçe ayrıca şehit edilişi, İsrail askerlerince bu cinayetin organize edildiğini gösteriyor. Nitekim BM İnsan Hakları Ofisi de aynı hususu deklare etmiştir. Buna göre, BM İnsan Hakları Ofisi yaptığı açıklamada, İsrail rejimi polisinin Filistinli genç Selime'yi ateş açarak, şehit etmesinin "yasal çerçeve dışında bir infaz" olarak niteledi.
BM İnsan Hakları Ofisi yaptığı açıklamada, korsan rejim İsrail'in silahlı ve güvenlik güçlerinin ölümcül gücü Filistinlilere karşı organize şekilde kullanmasının sonucu yasal çerçeve haricinde cinayet eylemi olduğunu belirterek, İsrail askerlerinin Filistinlilerin katliamı karşısında hesap vermediği için bu tür cinayetlerin işlendiğini vurguladı.
Bu tepkiye rağmen BM, İsrail rejimi askerlerince işlenen cinayetler karşısında uygulamada herhangi bir eylemde bulunmamıştır. Arap ülkelerinin İsrail rejimi ile ilişkileri normalleştirme politikası da, İsrail askerlerini Filistinlilere karşı şiddet eylemlerinin arttırmasına destek sağlayan diğer bir etkendir. Başka bir ifade ile, Siyonist rejim, kendisine karşı küresel tepkiden hiçbir bir korku bir yana çekincesi bile yok ve bu yüzden giderek şiddet eylemlerini arttırıyor.
Anlaşılan Siyonist rejimin esas amacı, BM'nin ataleti ve Arap ülkelerinin izlediği politikalar sayesinde, Filistin milletini, direnişi sürdürme konusunda dehşete düşürüp, soğutmaya çalışmaktır. Bu doğrultuda Filistin İslami Cihat Hareketi Sözcüsü Tarık İzzeddin yaptığı açıklamada, Siyonistlerin Filistin milletini korkutmak ve dehşete düşürmek için bu tür cinayetleri işlediğini, ancak bu cinayetlerin Filistinlilerin direnişini asla sarsmayacağını vurguladı.

Parstoday

Yorumlar