GASIP İSRAİL KUDÜS'TE BİR FİLİSTİNLİYİ EVİNİ KENDİ ELİYLE YIKMAYA ZORLADI

İşgal yönetimi bugün Filistinli bir aileyi Kudüs’ün güneydoğusundaki Sur Bahir beldesi Vadi’l-Hıms bölgesinde bulunan evini kendi elleriyle yıkmaya zorladı. 

Görüntülenme: 1218 Tarih: 05 Aralık 2021 20:57
GASIP İSRAİL KUDÜS'TE BİR FİLİSTİNLİYİ EVİNİ KENDİ ELİYLE YIKMAYA ZORLADI

Yerel kaynaklar, işgal yönetiminin Muhammed Amira isimli Filistinliyi evini yıkmaya mecbur bıraktığını ve yıkılan evin 165 metrekare genişliğinde olduğunu bildirdi.
 

Kaynaklar, işgal yönetiminin aileye kısa süre önce evi yıkması için uyarı gönderdiğini ve evin işgal belediyesi tarafından yıkılması halinde yüklü miktarda yıkım ücreti ödemek zorunda kalacağını söyleyerek Amira’yı tehdit ettiğini belirtti.
 

Bu arada, Sur Bahir beldesinin büyük bir kısmının Kudüs’teki işgal belediyesi sınırları içinde kaldığı, yıkılan evin bulunduğu Vadi’l-Hıms bölgesi dahil bir kısmının da Batı Şeria’ya dahil olduğu ifade edildi.
 

İşgal altındaki topraklarda Yahudi yerleşimciler için sürekli yeni konutlar inşa eden işgal yönetimi, nüfus artışı sebebiyle konut sıkıntısı çeken Filistinlilere ise inşaat izni vermiyor.
 

İşgal yönetimi, topraklarını bırakıp göç etmeye zorlamak istediği Filistinlilere ait evleri ve işyerlerini ruhsatsız inşa edildiği bahanesiyle yıkıyor.
 

Filistinliler, işgal güçleri tarafından yapılacak yıkımlardan sonra yüksek miktarlarda ceza ödememek için hakkında yıkım kararı verilen evlerini kendi elleriyle yıkmak zorunda kalıyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar