600 KUDÜSLÜ EVİNDEN KOVULMA TEHDİDİYLE KARŞI KARŞIYA

Kudüs'ün Silvan semtindeki Vadi Yasul Mahallesi Komitesi üyelerinden aktivist Halid Şuveyki dün (3 Aralık Cuma) yaptığı açıklamada, Vadi Yasul Mahallesi'ndeki 600 Filistinlinin her an evlerinden kovulma tehdidiyle karşı karşıya olduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 1110 Tarih: 04 Aralık 2021 03:42
600 KUDÜSLÜ EVİNDEN KOVULMA TEHDİDİYLE KARŞI KARŞIYA

Şuveyki, işgal mahkemesinin Kudüs'teki işgal belediyesine Vadi Yasul'daki 58 evin yıkılması konusunda yeşil ışık yaktığını, bunun ise aralarında çocukların, hastaların, yaşlıların ve özel durumları olan kişilerin bulunduğu 600 Kudüslünün evlerinden kovulması anlamına geldiğini dile getirdi. 

"İnsana acımayan haksız bir karar" olarak nitelediği mahkeme kararının evlerin sahiplerini zorla evlerinden çıkarma anlamına geldiğini, bu arada evlerin sahiplerine de yıkım uyarısının yapıldığını, uyarıda yıkım işleminin herhangi bir zamanda gerçekleşmesinin mümkün olabildiğinin belirtildiğini ifade etti. 

Kudüslülerin kararlılığının güçlü olduğunu hatırlatan Şuveyki; "Biz birbirimize omuz vererek ve birbirimizle kitlesel dayanışma içinde yaşıyoruz. Canlarımızı feda etmeye de hazırız." dedi.

Şuveyki açıklamasında kendilerinin uluslararası kurumlara ve insan hakları kuruluşlarına başvuruda bulunduklarını ancak işgal rejiminin kendisinin "barış" istediği iddiasında bulunmakla bütün dünyayı yanılttığını belirterek; "İnsanları göçe zorlama dahil olmak üzere kesintisiz bir şekilde sürekli büyük suçlar işleyen bu rejim hangi barıştan söz ediyor?" dedi.

İşgal rejimi Kudüs halkını göçe zorlamak ve yerlerine dünyanın değişik bölgelerinden göç ettirilen yahudi yerleşimcileri yerleştirmek suretiyle ırkçı tasfiye politikası uygulamaya devam ederken uluslararası kurumlar bu ırkçı politikalar karşısında sessiz kalmaya devam ediyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar