SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ SİLVAN'DA BİR EVİ YIKTI

İsrail işgal güçleri bugün (30 Kasım Salı) işgal altındaki Kudüs'te, Mescidi Aksa'nın güneyinde yer alan Silvan semtinde Filistinlilere ait bir evi yıktılar.  

Görüntülenme: 1153 Tarih: 30 Kasım 2021 23:33
SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ SİLVAN'DA BİR EVİ YIKTI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal yönetimine ait buldozerler Silvan semtindeki Bi'ru Eyyub mahallesinde Muhammed Fayiz Zeytun isimli bir Kudüslüye ait evi yıktı. 

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından yayınlanan rapora göre, 2021 yılının dokuz aylık döneminde, işgal rejiminin 1967'de işgal ettiği bölgede Filistinlilerin evlerini yıkma ve gasp etme işlemlerinde 2020 yılına nispetle %21 oranında artış gerçekleşti. 

OCHA raporunda işgal rejiminin bu yılın dokuz aylık süresi içinde işgal rejimi tarafından yıkılan veya gasp edilen ev sayısının 311 olarak belirlendiği ifade edildi. 

Arap Araştırmaları Derneği'ne bağlı Toprak Araştırmaları Merkezi'nin yayınladığı bir rapora göre 1967 işgalinden bu yana geçen süre içinde, işgal yönetiminin yıkım kararlarıyla Filistinlilere ait 11 bin 900 ev yıkıldı. Bunların 7 bin 440 adedi sadece Doğu Kudüs'te yıkılan evlerden oluşuyor. Rapora göre siyonist işgal devletinin kurulduğu 1948'den bu yana tüm Filistin'de yıkılan, Filistinlilere ait ev sayısı ise 173 bini buldu. Bu süre içinde göçe zorlanan Filistinli sayısı ise bir milyon 324 bin oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar