SİYONİST GÜÇLER ŞEHİT EBU ŞUHAYDİM'İN EVİNİ BASTI

İsrail işgal güçleri bugün (23 Kasım Salı), geçtiğimiz pazar günü Eski Kudüs'ün Silsile Kapısı mevkisinde siyonist işgalcilere yönelik feda eylemi gerçekleştiren Fadi Ebu Şuhaydim'in işgal altındaki Doğu Kudüs'ün kuzeyinde yer alan Şaafat mülteci kampındaki evini basıp asılı fotoğraflarını kaldırdılar.  

Görüntülenme: 1144 Tarih: 23 Kasım 2021 08:21
SİYONİST GÜÇLER ŞEHİT EBU ŞUHAYDİM'İN EVİNİ BASTI

Yerel kaynakların verdiği haberlere göre işgal güçleri kalabalık bir ekiple Şaafat mülteci kampındaki Anata Caddesi'ni kullanarak şehit Ebu Şuhaydim'in evine ulaştılar. 

Sonra evin önünde, mahalle ahalisinin şehidin kahramanlığını takdir ve eylemine destek amacıyla evinin önüne astıkları fotoğraflarını ve tabloları kaldırdılar. 

İşgal güçlerinin baskın esnasında evin civarında trafiği tamamen durdurdukları, araçların geçmesini engelledikleri, çekilirken de mülteci kampındaki evlerin üzerine ses bombaları attıkları belirtildi. 

Eylemden sonra Ebu Şuhaydim'in kardeşini, Ürdün'den dönüşü esnasında eşini tutuklayan işgal güçlerinin şehidin ailesini sürekli rahatsız ettikleri, psikolojik baskı yaptıkları ve babasından intikam almaya çalıştıkları belirtildi. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) mensuplarından olan Fadi Ebu Şuhaydim, pazar günü Kudüs'teki Silsile Kapısı civarında gerçekleştirdiği feda eyleminde bir işgalciyi öldürüp, ikisi polis üçünü de yaraladıktan sonra şehit edilmişti.

İşgal zindanlarında bir süre tutulan eski esirlerden 42 yaşındaki Fadi Ebu Şuhaydim’in İslam şeriatı alanında yüksek lisans diploması bulunduğu ve Kudüs’teki Er-Reşidiyye Okulu’nda İslami eğitim öğretmeni olduğu bildirildi.
 
Mescid-i Aksa’daki derslerin müdavimlerinden ve Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı koymak için Mescid-i Aksa’da nöbet tutan murabıtlardan olan Fadi Ebu Şuhaydim’in Kudüs’ün birçok camisinde de hatiplik yaptığı ifade edildi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Ebu Şuhaydim'in ailesini telefonla arayarak, kahraman mücahidin cihadını ve zorlukları aşarak gösterdiği kahramanlığı tebrik ettiğini ifade etti. 

Heniyye görüşmesinde Fadi Ebu Şuhaydim'in, ilim, iman, cihad ve şehadeti birleştirmeyi başardığını, bu kahraman eylemiyle Mescidi Aksa'yı savunduğunu ve bütün ümmetin başını yükselttiğini dile getirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar