ESİR HAREKETİ'NDEN EL AMUR'UN ŞEHADETİ ÜZERİNE ÖNEMLİ AÇIKLAMA

 

Görüntülenme: 1122 Tarih: 19 Kasım 2021 13:12
ESİR HAREKETİ'NDEN EL AMUR'UN ŞEHADETİ ÜZERİNE ÖNEMLİ AÇIKLAMA

İşgal Rejimi Zindanlarındaki Esir Hareketi, şehit esir Sami El-Amur’a yapılanın gerçek anlamda bir idam operasyonu ve kasıtlı tıbbi ihmal politikasının sonucu olduğunu belirterek, Filistinli esirin hayatını kaybetmesinden işgal yönetiminin sorumlu olduğunu ifade etti.
 

Esir Hareketi, Gazze Şeridi’ndeki Deir Belah kenti sakinlerinden El-Amur’un işgal rejimi zindanlarında tıbbi ihmal neticesinde şehit olduğunu bildirerek, bugün yas ilan edilerek tüm bölümlerin kapatıldığını ve yemeklerin geri çevrileceğini açıkladı.
 

Filistinli esirin Nefha Sahra Cezaevi’nden hastaneye nakledilirken Es-Seb’a transfer noktasında 14 saat bekletildiğini bildiren Esir Hareketi, işgal rejiminin esirlere işkence yapmaktan ve esirleri zindanlarda öldürmekten zevk aldığını kaydetti.
 

Esir Hareketi, Filistin halkından ve resmi kurumlarından bu menfur cinayet karşısında yüksek sorumluluk duygusuyla hareket etmelerini istedi ve tüm mahfillerde işgalcilerin işledikleri cinayetlerin hesabını vermeleri için çalışılması çağrısında bulundu.
 

Filistinli gruplara seslenerek esir takası anlaşmasının gerçekleşmesi için çalışmaya devam etmelerini talep eden Esir Hareketi, işgal rejimi zindanlarında tutulan esirlerin baskı ve işkenceden kurtulmalarının tek yolunun esir takası olduğuna işaret etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar