İŞGALCİ İSRAİL KUDÜS'TE YENİ BİR SİYONİST MAHALLE KURACAK

 

Görüntülenme: 1080 Tarih: 16 Kasım 2021 19:27
İŞGALCİ İSRAİL KUDÜS'TE YENİ BİR SİYONİST MAHALLE KURACAK

Siyonistlere ait haber kaynakları bugün (16 Kasım Salı), siyonist işgal hükümetinin Kudüs'ün kuzeyinde, Ariel yahudi yerleşim merkezine 2 km mesafede ve Filistin'in Selfit vilayetinin genişleme alanını tehdit eder bir şekilde yeni bir yahudi mahallesi kurulması planını onayladığı gerçeğini gün yüzüne çıkardı. 

Siyonistlere ait Haaretz gazetesinin bugünkü sayısında yayınlanan habere göre kurulması planlanan yahudi mahallesine, ilk aşamada Ariel yahudi yerleşim merkezi yönetiminin kontrolüne verilen arazi üzerine 730 konut inşa edilmesi hesaplanıyor. Ancak bu konutların Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Selfit vilayetinin sınırlarına yapılacağı ve ileride bu vilayetin alanının genişlemesini zorlaştıracağı belirtiliyor. 

Gazetede söz konusu yahudi mahallesinin kurulması planının 1990'lı yıllardan beri mevcut olduğu, ancak İsrail İskan Bakanlığı'nın geçtiğimiz ekim ayından itibaren bu planın hayata geçirilmesi için teşvik çalışmalarını başlattığı, bunun için İsrailli müteahhitler arasında açık artırma yaptığı ve inşaat için teklifler aldığı belirtildi. 

Haberde, planlanan yahudi mahallesinin kurulmasının düşünüldüğü tepede yer alan mevcut Nov Avi adlı gecekondu yahudi yerleşim merkezinin bulunduğu bölgenin daha önce yahudi yerleşimciliğine karşı düzenlenen gösterilerin bir merkezi olduğuna dikkat çekildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar