RASUL AMUD'DA SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

Doğu Kudüs’teki Ra’su’l-Amud Mahallesi’nde Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırması sonucu Kudüslü bir gencin yerleşimcilerin açtığı ateşle yaralandığı ve bazı Filistinlilerin de darp edildiği bildirildi. 

Görüntülenme: 1131 Tarih: 14 Kasım 2021 08:08
RASUL AMUD'DA SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

Görgü tanıkları, Ra’su’l-Amud Mahallesi yakınlarında kurulu Yahudi yerleşkesi sakinlerinden bir grup yerleşimcinin işgal polisi himayesinde mahalleye baskın düzenlediğini ve Filistinlilere saldırdığını ifade etti.
 

Yahudi yerleşimcilerden birinin Filistinli bir gence ateş ettiğini ve elinden yaralanan gencin hastaneye kaldırıldığını belirten görgü tanıkları, iki gencin de Yahudi yerleşimciler tarafından darp edildiğini söyledi.
 

Yahudi yerleşimcilerin baskınından kısa süre önce Ra’su’l-Amud Mahallesi’nde bir yerleşimcinin taşlı saldırıda yaralandığı kaydedildi.
 

Yahudi yerleşimcinin yaralanmasının ardından işgal polisinin Ra’su’l-Amud Mahallesi’ni giriş-çıkışa kapattığı ve işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı belirtildi.
 

Öte yandan, Yahudi yerleşimciler dün akşam Nablus’un güneyindeki Zatera askeri kontrol noktası yakınlarında Filistinlilerin araçlarını taşladı.
 

Batı Şeria’nın kuzeyindeki Yahudi yerleşim faaliyetlerini takipten sorumlu Gassan Dağlas, çok sayıda Yahudi yerleşimcinin bölgede toplandığını ve Filistinlilerin araçlarına taşlarla saldırdığını, işgal güçlerinin Ramallah ve Nablus arasındaki karayolunu Beyta Kavşağı’ndan El-Lubben Eş-Şarkiyye beldesi girişine kadar kapattığını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar