HADASSAH HASTANESİNDEKİ SİYONİST DOKTORLAR HİPOKRAT YEMİNLERİNE RİAYET ETMEDİ

Kudüs ve Ein Kerem’deki işgalcilere ait Hadassah hastanelerinde çalışan İsrailli doktorlar, Yahudi yerleşimciler tarafından yaralanan Filistinli gençler Cad Akıl ve Nur Ebu Hudayr’ı tedavi etmeyi reddetti. 

Görüntülenme: 1154 Tarih: 13 Kasım 2021 14:39
HADASSAH HASTANESİNDEKİ SİYONİST DOKTORLAR HİPOKRAT YEMİNLERİNE RİAYET ETMEDİ

Kudüs’ün kuzeyindeki Şufat beldesi sakinlerinden olan gençler, her iki hastanede de ırkçı ayrımcılığa maruz kaldıklarını, doktorların kendilerini tedavi etmeyi ve gençlerden birinin gözünün yakınındaki yarayı dikmeyi reddettiklerini söyledi.
 

Vücutlarındaki yaralar ve gözlerindeki yanıklarla hastaneden çıkıp kanamayı durdurmak ve yaranın dikilmesi için Şufat’taki bir sağlık merkezine gitmek zorunda kaldıklarını bildiren gençlerin dün gece Kudüs’teki Yafa Caddesi’nde Yahudi yerleşimcilerin saldırısına uğradıkları belirtildi.
 

Kudüs’ün Şufat beldesi sakinlerinden 20 yaşındaki Cad Akıl, işlerinin gece geç saatlerde bitmesi sebebiyle dün gece saat 02.00’de 20 yaşındaki arkadaşı Nur Ebu Hudayr ile Kudüs’ün Yafa Caddesi’nde bulundukları sırada 15 civarında Yahudi yerleşimcinin saldırısına uğradıklarını, yerleşimcilerin yüzüne biber gazı sıktıklarını, yerleşimcilerden birinin başına vurduğunu ve bilincini kaybettiğini ifade etti.
 

Gençlerden Nur Ebu Hudayr’ın da yüzüne biber gazı sıkıldığı ve sırtına demir çubukla vurulduğu, yaralı gençlerin tedavi için hastaneye götürüldükleri kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar