İŞGALCİ İSRAİL FİLİSTİN'DE 500 MEZARLIĞA SALDIRDI

 

Görüntülenme: 1153 Tarih: 06 Kasım 2021 03:11
İŞGALCİ İSRAİL FİLİSTİN'DE 500 MEZARLIĞA SALDIRDI

Filistin topraklarında haksız işgal ve zulmünü sürdüren siyonist işgalcinin hedefinde olanlar sadece diri insanlar değil. İnsanlara hunharca saldırırken, arazileri de gasp eden, evleri yıkan ve sayılamayacak kadar çok haksızlığa imza atan siyonist işgalci ölülerin gömülü olduğu mezarları da rahat bırakmıyor. Bu tutumu işgalci siyonistin vahşet ve azgınlıkta ne kadar ileri gittiğini göstermesi açısından ibret verici. 

Siyonist işgalcinin mezarlıklara ve mezarlara yönelik saldırıları Kudüs'teki Yusufiyye Mezarlığı ile başlamadı. Kudüs'teki Yüksek İslamî Heyet'in başkanı ve Mescidi Aksa'nın hatiplerinden İkrime Sabri işgal yönetiminin Filistin'de 500 mezarlığa saldırdığını ifade etti. 

Yurt Dışındaki Filistinliler Halk Kongresi ve Kubbetu's-Sahra İletişim'in düzenlediği, "Mezarlıkların Yıkılması ve Eşilmesi... İsrail'in Yahudileştirme ve Yerin Üstündeki Tarihi de Altındaki Tarihi de Tahrif Etme Politikası" başlığıyla düzenlediği panele katılan İkrime Sabri, işgal rejiminin bu sıralarda Mescidi Aksa'nın doğu tarafında bulunan Yusufiyye Mezarlığı'nı Tevrat Parkı'na dönüştürerek Müslümanların tarihlerini silmek ve kemiklerini etrafa savurmak istediğine dikkat çekti. 

"Mezarlıklar bizim tarih boyunca varlığımızı ispat etmektedir ve işgale karşı en açık belgedir" diyen Sabri, işgalcilerin buralara saldırmasının sebebinin içerisinde sahabilerin, alimlerin, komutanların ve tarihe imzasını atmış şahsiyetlerin kemiklerinin bulunması olduğunu vurguladı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar