SİYONİST MAHKEME ŞEYH CERRAH MAHALLESİNDE YAŞAYAN 7 AİLEDEN EVLERİNİ BOŞALTMALARINI İSTEDİ

İşgal rejimi mahkemesi, Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nde yaşayan Filistinli yedi aileye evlerini boşaltmaları için ihtarname gönderdi. 

Görüntülenme: 1161 Tarih: 04 Kasım 2021 18:15
SİYONİST MAHKEME ŞEYH CERRAH MAHALLESİNDE YAŞAYAN 7 AİLEDEN EVLERİNİ BOŞALTMALARINI İSTEDİ

Kudüslü kaynaklar, işgal mahkemesinin evlerini boşaltmalarını istediği ailelerin Kobaniyetu Ummi Harun bölgesinden Şeyh Cerrah Mahallesi’nin batısına doğru olan bölgede yaşayan Âmâl Şureytih, Lebibe Hatib, Ahmed Gazzavi, Fatıma Beşiti, Mustafa Hatib, Emin Ebu Devle ve Asım Beşiti’nin aileleri olduğunu söyledi.
 

Avukat Muhammed Dıhle, bir Yahudi yerleşim şirketinin Kobaniyetu Ummi Harun bölgesinde yaşayan bazı aileler aleyhinde dava açtığını ve evlerinin tapuda şirket adına kayıtlı olduğunu iddia ettiğini bildirdi.
 

Bu arada, Kudüs’teki işgal belediyesinin Şeyh Cerrah Mahallesi’nde yeni bir Yahudi anaokulu inşa etmeyi planladığı ifade edildi.
 

İşgalcilere ait Kippa sitesi, Şeyh Cerrah Mahallesi ile ilgili İsrail Yüksek Mahkemesi’nde devam eden yargı savaşı ve mahalle sakini Filistinlilerin uzlaşmaya yanaşmaması üzerine işgal belediyesinin mahallede yeni bir anaokulu inşa etmeye başlayacağını yazdı.
 

İsrail işgal rejiminin Yahudileştirme planının hedefinde olan Şeyh Cerrah Mahallesi sakinleri Salı günü İsrail Yüksek Mahkemesi'nin sunduğu uzlaşma teklifini hep birlikte reddettiklerini duyurdu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar