TERÖRİST İSRAİL ASKERLERİ ŞEYH CERRAH MAHALLESİ SAKİNLERİNE SALDIRDI

 

Görüntülenme: 1209 Tarih: 03 Kasım 2021 06:10
TERÖRİST İSRAİL ASKERLERİ ŞEYH CERRAH MAHALLESİ SAKİNLERİNE SALDIRDI

İsrail işgal güçleri dün (2 Kasım Salı) akşam işgal altındaki Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde, siyonist rejimin sinsi politikaları yoluyla evleri ellerinden alınmak istenen ve buna karşı direnen Filistinlilerle dayanışma için toplananlara karşı şiddet kullanarak onları oradan zorla uzaklaştırdı. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, İsrail Yüksek Mahkemesi'nin sözde uzlaşma teklifini reddeden Şeyh Cerrah Mahallesi ahalisiyle dayanışma için toplananlara karşı işgal rejimi çok sert askeri uygulamalara başvurdu ve toplananları bölgeden uzaklaşmaya zorladı. 

İşgal güçlerinin bu arada Kudüs'ün kuzeydoğusundaki Şaafat mülteci kampına da baskın düzenlediği ancak herhangi bir tutuklama haberinin verilmediği bildirildi. 

Mahalle ahalisi dün düzenlediği basın toplantısında, İsrail işgal rejiminin yahudileştirme planının hedefinde olan Şeyh Cerrah Mahallesi'nin kademeli bir şekilde gaspı için İsrail Yüksek Mahkemesi'nin sunduğu uzlaşma teklifinin kabul edilmesini hep birlikte reddettiklerini duyurmuştu. 

Şeyh Cerrah Mahallesi ahalisi adına dün yayınlanan basın bildirisinde; "Bu uzlaşma planı bizi, Nahalat Shimon Yerleşim Derneği nezdinde 'korunan kiracılar' konumuna sokmaktadır ve topraklarımız üzerindeki haklarımızın tedrici bir şekilde gasp edilmesine zemin hazırlamaktadır." denildi. 

Açıklamada; "Bu red bizim, işgal altındaki Kudüs'te Filistinli varlığının güçlendirilmesi için herhangi bir taraf veya kurumun verdiği somut bir garantinin olmamasına rağmen, davamızın ve evlerimiz ve vatanımız üzerindeki haklarımızın adilliğine inanmamızdan kaynaklanmaktadır." denildi. 

Açıklamada işgal yargısının hukuka uygun bir nihai karar vermekten kaçınıp Filistinlileri evlerini terk etmek ile haksız bir anlaşmayı kabullenmek arasında bir seçim yapmaya zorladığı, bunun da sömürgeci politikaların devam etmesinin bir göstergesi olduğu vurgulandı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar