İŞGALCİ İSRAİL GÜÇLERİ FİLİSTİNLİLERE AİT BİR EVİ YIKTI

İşgal yönetimi, 1948’de işgal edilen topraklarda yer alan El-Lud kentinde Filistinlilere ait bir evi ruhsatsız inşa edildiği bahanesiyle işgal güçleri himayesinde yıktı. 

Görüntülenme: 1075 Tarih: 31 Ekim 2021 01:49
İŞGALCİ İSRAİL GÜÇLERİ FİLİSTİNLİLERE AİT BİR EVİ YIKTI

İşgal yönetimi tarafından yıkılan evin Filistinli İbrahim Et-Turi’ye ait olduğu ve El-Lud kentinin El-Mahatta Mahallesi’nde bulunduğu ifade edildi.
 

Görgü tanıkları, işgal polisinin ve özel kuvvetlerin yıkım işlemi tamamlanıncaya kadar Filistinlileri evin bulunduğu bölgeye yaklaştırmadığını söyledi.
 

Öte yandan, işgal yönetiminin Kalansuva kentinde Filistinli Zahir Taye’yi evini kendi elleriyle yıkmaya zorladığı bildirildi.
 

Taye’nin ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle evini yıkması ve yüz binlerce şikel para cezası ödemesi için arka arkaya tebliğler aldığı, evine inşaat ruhsatı almak için yaptığı girişimlerin işgal yönetiminin Filistinlilere inşaat ruhsatı vermeyi reddetmesi üzerine boşa gittiği belirtildi.
 

Filistinlilerden işgal edilen topraklar üzerinde uluslararası hukuka ve anlaşmalara aykırı bir şekilde Yahudi yerleşimciler için yeni konutlar inşa etmeyi sürdüren işgal rejimi, Filistinlilere inşaat ruhsatı vermiyor.
 

Filistinlilerin mevcut evleri ve iş yerleri hakkında da ruhsatsız inşa edildikleri gerekçesiyle yıkım kararları veren işgal yönetimi, yıkımın işgal güçleri tarafından gerçekleştirilmesi halinde ev ve iş yeri sahiplerinden yıkım masrafı adı altında yüklü miktarda paralar talep ediyor.
 

İşgal yönetiminin ayrıca En-Nakab bölgesinde yer alan ve meşru yerleşim bölgesi kabul etmeyi reddettiği El-Arakib köyünü Perşembe gün yeniden yıktığı ve köyün 2000 yılından bu yana194’üncü kez yıkıldığı kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar