GASIP İSRAİL KUDÜS'Ü YAHUDİLEŞTİRME PROJELERİNE HIZ VERDİ

Filistin parlamentosunun işgal altındaki Kudüs şehrinden üyesi olan Ahmed Atun, siyonist işgal rejiminin "geliştirme projeleri" kılıfı geçirdiği birtakım projelerle yürüttüğü yahudileştirme faaliyetlerine karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulundu.  

Görüntülenme: 1277 Tarih: 30 Ekim 2021 09:42
GASIP İSRAİL KUDÜS'Ü YAHUDİLEŞTİRME PROJELERİNE HIZ VERDİ

Kudüs milletvekili Ahmed Atun, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada işgal rejiminin Mescidi Aksa'nın bitişiğine inşa ettiği Tevrat parklarının Eski Kudüs'ü kuşattığına ve Eski Kudüs ile buranın etrafındaki Kudüs mahallelerinin arasını ayırdığına dikkat çekti. 

Kudüs halkından olmasına rağmen işgal rejimi tarafından bu şehirden çıkarıldığı için Ramallah'ta sürgün hayatı yaşayan Ahmed Atun işgal rejiminin Eski Kudüs'ü ve Mescidi Aksa'yı yahudileştirme projelerinin kuşatmasına almak için yoğun bir çalışma içinde olduğunu dile getirdi. Bu projelere de Tevrat'la ilgili dini kılıfların geçirildiği işgal hikayeleri kattığını vurguladı. 

Atun; "Bu, işgal yönetiminin işgal altındaki Kudüs'e karşı yahudileştirme politikasını bir emrivaki haline getirme amacıyla bu şehre karşı hayata geçirdiği projelerdir." ifadesine yer verdi.

İşgal rejiminin Mescidi Aksa'nın bitişiğindeki Yusufiyye Mezarlığı'nı yıkma konusundaki ısrarının da geliştirme projeleri kılıfıyla yahudileştirme politikalarını hayata geçirme çabalarının bir parçasını oluşturduğunu ifade etti. 

Atun, yahudileştirme projelerinin Eski Kudüs'ün ve surların yakınındaki Silvan, Re'su'l-Amud ve Şeyh Cerrah gibi mahalleleri buradan ayıracağını hatırlattı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar