UNRWA ÇALIŞANLARINA ZULÜM EDİYOR

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mülteciler Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Çalışanları Birliği, bugün (28 Ekim Perşembe) Ajans yönetimine bir "iş anlaşmazlığı" bildiriminde bulunarak, çalışanların 1 Kasım itibariyle durumlarının düzeltilmesi için bir iyi niyet göstergesi olarak 21 gün süre tanıdıklarını duyurdu.  

Görüntülenme: 1131 Tarih: 28 Ekim 2021 16:07
UNRWA ÇALIŞANLARINA ZULÜM EDİYOR

Birlik en başta, Ajans'ın yaşadığı her ekonomik kriz döneminde başvurduğu üzere bu kez yine ilan ettiği 'maaşsız istisnai izin' uygulamasını kaldırmasını, maaşların ödenmesinin normal zamanından 11-12 gün geciktirilmesi uygulamasına son verilmesini, bir gün dahi geciktirilmemesini, yıllık ikramiyelerin bu yılın sonundan önce geçmişe ait bir borç olarak geciktirilmeden ödenmesini istediğini bildirdi. 

Birlik aynı zamanda bütün çalışma birimlerinde ve bölgelerinde tüm çalışanların günlük sisteme geçirilmesini veya kendileriyle dönemlik sözleşmeler yapılmasını talep etti. Geçmiş dönemde binlerce çalışanın iş anlaşmalarının iptal edildiğine dikkat çekti. 

Birlik, tasarruf hesabı ve hizmet sonu tazminatı konusunda da Beyrut Kongresi'nde varılan anlaşmanın geciktirilmeden uygulanmasını istedi. 

Açıklamada Ajans yönetimi ile çalışanlar ve onların temsilcileri arasındaki ilişkilerin geldiği durumdan dolayı bir hayal kırıklığı yaşandığı, Ajans'ın çalışanlara ve mültecilere baskı yaptığı, haklarını yediği, zaman içinde kazanılmış haklarına tecavüz ettiği, maaşlarından kısma yaptığı dile getirildi. 

Birliğin aynı zamanda BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e, iş anlaşmazlığı konusunda UNRWA yönetimini sorumlu tutan bir mektup yazmayı kararlaştırdığı belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar