İSLAMİ CİHAD FETHİ ŞİKAKİ'NİN ŞEHADET YILDÖNÜMÜ MÜNASEBETİYLE AÇIKLAMA YAYINLADI

 

Görüntülenme: 1068 Tarih: 26 Ekim 2021 12:09
İSLAMİ CİHAD FETHİ ŞİKAKİ'NİN ŞEHADET YILDÖNÜMÜ MÜNASEBETİYLE AÇIKLAMA YAYINLADI

Bugün, hareketlerinin kurucusu ve ilk lideri Dr. Fethi Şikaki'nin İsrail işgal rejiminin istihbarat teşkilatı Mossad mensubu caniler tarafından şehit edilmesinin 26. yıl dönümü münasebetiyle açıklama yapan İslami Cihad Hareketi, Şikaki'nin öldürülmesinin kendilerini askeri güçlerini ve direniş performanslarını daha da artırmaya, teşkilat altyapılarını güçlendirmeye, bugün artık her alanda faaliyet yürüten kitlesel tabanlarını genişletmeye yönelttiğini dile getirdi. 

Bugün (26 Ekim Salı), Şikaki'nin şehadetinin 26. yıl dönümü münasebetiyle açıklama yapan İslami Cihad Hareketi, Fethi Şikaki'nin Filistin davasının ümmetin merkezi davası olduğu ilkesini ve bu davanın önceliğini kabul ettirmeye çalıştığını, halkının mensuplarının çıkarlarına hizmet için önemli çalışmalar yaptığını dile getirdi. 

Şikaki'nin şehadetinin yıl dönümü münasebetiyle açıklama yapan İslami Direniş Hareketi (Hamas) da, onun geriye bıraktığı eserin, işgal rejiminin onu öldürmekle Filistin halkının direnişini durdurma planının başarılı olamadığının bir göstergesi olduğuna dikkat çekti. 

Hamas adına açıklama yapan hareket sözcüsü Hazim Kasım, Şikaki'nin düşüncelerinin, cihadının ve fedakârlıklarının izlerinin bugün hâlâ Filistin halkının işgale karşı verdiği mücadelesindeki stratejisinde varlığını sürdürdüğünü vurguladı. 

Dr. Fethi Şikaki, Libya'daki Filistinlilerin sınır dışı edilmesi işleminin durdurulması için Muammer Kaddafi'yle görüşmede bulunmak üzere gittiği Libya'dan dönerken uğradığı Malta'da, 26 Ekim 1995 tarihinde, İsrail işgal rejiminin cinayet şebekesi Mossad'ın paralı katilleri tarafından şehit edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar