GASIP İSRAİL KUDÜSLÜ GENCE MESCİDİ AKSA'DAN UZAKLAŞTIRMA CEZASI VERDİ

İşgal polisi dün Mecd Ebu Amir isimli Kudüslü genci 60 gün süreyle Kudüs’ten ve Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma cezası vererek serbest bıraktı. 

Görüntülenme: 1199 Tarih: 25 Ekim 2021 05:13
GASIP İSRAİL KUDÜSLÜ GENCE MESCİDİ AKSA'DAN UZAKLAŞTIRMA CEZASI VERDİ

Yerel kaynaklar, işgal rejimi mahkemesinin Mecd Ebu Amir’e uzaklaştırma cezasıyla birlikte 5 gün ev hapsi cezası da verdiğini bildirdi.
 

Mahkemenin ayrıca Kudüslü genci 750 şikel para cezasına çarptırdığı ve Mecd Ebu Amir’den 5 bin şikel kefalet parasını imzalamasını istediği belirtildi.
 

İşgal güçleri Mecd Ebu Amir’i bir hafta önce Mevlid-i Nebi kutlamaları sırasında Babu’l-Amud bölgesinde gözaltına almıştı.
 

İşgal güçlerinin dün ayrıca Kudüslü esir Murad Isam El-Culani’yi beş buçuk ay gözaltında tuttuktan sonra Ramon Sahra Cezaevi’nden serbest bıraktığı ifade edildi.
 

Öte yandan, Esirler Enformasyon Ofisi, işgal güçlerinin bu yılın ilk yarısında 1300’den fazla Kudüslüyü gözaltına aldığını açıkladı.
 

İşgal güçlerinin Kudüslülere yönelik gözaltına alma operasyonlarının artış gösterdiğine dikkat çeken Esirler Enformasyon Ofisi, operasyonların Şeyh Cerrah Mahallesi sakinlerini evlerinden kovma girişiminin yaşandığı Mayıs ve Haziran aylarında yoğunlaştığını kaydetti.
 

Esirler Enformasyon Ofisi, işgal güçlerinin Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında da 525 Kudüslüyü gözaltına aldığını ve bu rakamın aynı dönemde tüm Filistin’de işgal güçlerince gözaltına alınanların yüzde 41’ini teşkil ettiğini bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar