NACİH BUKEYRAT: 'MESCİDİ AKSA'DA YAŞANANLAR BİR DİN SAVAŞININ BAŞLANGICI'

 

Görüntülenme: 1210 Tarih: 23 Ekim 2021 05:29
NACİH BUKEYRAT: 'MESCİDİ AKSA'DA YAŞANANLAR BİR DİN SAVAŞININ BAŞLANGICI'

Kudüs Vakıfları ve Mescid-i Aksa İşleri Genel Müdür Yardımcısı Nacih Bukeyrat, Mescid-i Aksa’da yaşananların başı bilinebilen fakat sonunun ne olacağını kimsenin bilemeyeceği bir din savaşının başlangıcı olduğunu söyledi. Bukeyrat, söz konusu savaşın hiçbir gün işgal rejiminin lehine olmayacağını ifade etti.
 

Filistin Enformasyon Merkezi’ne konuşan Bukeyrat, baskınların ve dini ayinlerin tarihi statüyü değiştirmeyi, Mescid-i Aksa’nın enkazı üzerine inşa edilecek sözde mabedin merkezinde olacağı yeni bir Yahudi kenti oluşturmayı hedeflediğini açıkladı.
 

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskınların sistematik olduğuna dikkat çeken Bukeyrat, baskınların 1967 yılında başladığını ve o dönemde baskınlara katılanların sayısının 10’u geçmediğini hatırlattı.
 

İşgal rejiminin özellikle Ariel Şaron’un Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskının ardından baskınları planlı bir şekilde yoğunlaştırdığına işaret eden Bukeyrat, El-Mağaribe Kapısı’nın işgal polisinin kontrolünde olduğunu ve 2015 yılına kadar daha kalabalık grupların Mescid-i Aksa’ya girmeye başladığını, Knesset üyelerinin ve fanatik Yahudi cemaatlerinin liderlerinin de baskınlara katıldığını ifade etti.
 

Mescid-i Aksa’ya bazı günlerde binlerce Yahudi yerleşimcinin baskın düzenlediğini kaydeden Bukeyrat, Kudüs halkının baskınlara çok ciddi direniş gösterdiğini ve Kudüslülerden binlerce kişinin gözaltına alındığını, şehit olduğunu veya Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırıldığını belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar