SİYONİST ASKERLER BARIŞÇIL GÖSTERİYE VAHŞİCE SALDIRDI

Bugün (22 Eylül Cuma) öğle saatlerinde Kudüs'ün Biddu kasabası yakınında, işgal yönetimi tarafından rehin alınan şehit naaşlarının ailelerine iade edilmesi talebiyle düzenlenen gösteriye işgal güçleri saldırıda bulundu. İşgalcilerin saldırısı gösteriye katılan Filistinlilerle aralarında çatışma çıkmasına neden oldu.  

Görüntülenme: 1159 Tarih: 23 Ekim 2021 10:41
SİYONİST ASKERLER BARIŞÇIL GÖSTERİYE VAHŞİCE SALDIRDI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, Filistinli gençler şehit naaşlarının teslimi talebiyle üç günden beri arka arkaya gösteriler düzenliyor. Dün Ramallah'ta Kızılhaç binası önünde gösteri düzenleyen gençler bugün de Cuma namazı sonrasında Kudüs'ün Biddu kasabası civarındaki Kerm mıntıkasında bir gösteri düzenlediler. 

Biddu ahalisinden, birkaç hafta önce şehit edilen, Ahmed Zehran, Zekeriya Bedvan ve Mahmud Hamidan isimli gençlerin cesetlerinin henüz ailelerine teslim edilmediği belirtiliyor. Söz konusu gençlerin 26 Eylül tarihinde Kudüs'ün batısındaki Beytu Anan kasabasında işgal güçleriyle meydana gelen çatışmada şehit edildikleri, ancak işgal güçlerinin onların cenazelerini rehin alarak morga koyduğu ve şu ana kadar ailelerine teslim etmediği belirtildi. 

İşgal rejimi şehit edilen Filistinlilerin cesetlerine el koyarak daha sonra onları teslim etme işini zor bir pazarlıkta kullanmak için istismar ediyor. Bazen cesetleri teslim etmek için ailelerinden yüklü miktarlarda para istiyor, cesetlerin gömülmesi için cenaze merasimleri düzenlenmemesini ve gece yarısından sonra sadece aile fertlerinin katılacağı bir programla gömülmesini şart koşuyor. Bazen de hiçbir şekilde teslim etmeyerek Rakamlar Mezarlığı adı verilen ve kabirlerde kimin gömülü olduğu yazılmayan, sadece her bir kabrin başına bir numara yazılan mezarlığa gömüyor. Bazen de aileleri birtakım şeylere zorlamak amacıyla yıllarca morglarda bekletiyor. 

2015'te patlak veren Kudüs İntifadası'nın başlangıç gününden bugüne kadar siyonist işgal güçleri tarafından rehin alınan şehit cenazesinin sayısının 89'a çıktığı bildirildi. Onlarca yıldır Rakamlar Mezarlığı'na gömülen şehit cenazelerinin sayısının ise 253 olduğu belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar