AÇLIK GREVİNDEKİ İSLAMİ CİHAD HAREKETİNE MENSUP ESİRLER ZAFER KAZANDI

İşgal rejiminin zindanlarındaki İslami Cihad Esirleri Liderlik Komitesi dün (21 Ekim Perşembe) gece açlık grevini, başlamasından 9 gün sonra, işgal rejimine ve onun cezaevleri yönetimine karşı zafer kazandığını belirterek askıya aldığını duyurdu.  

Görüntülenme: 1055 Tarih: 22 Ekim 2021 17:11
AÇLIK GREVİNDEKİ İSLAMİ CİHAD HAREKETİNE MENSUP ESİRLER ZAFER KAZANDI

İslami Cihad Hareketi sözcüsü Tarık Izzuddin yaptığı açıklamada; "Hızlı bir şekilde gerçekleşen gelişmeyle Komite açlık grevini askıya alma kararı verdi. Halkımıza da mücahitlerinin boş mideler savaşında zafer kazandığının müjdesini veriyor." diye konuştu. 

Izzuddin açıklamasında; "Esirlerimizin işgal cezaevleri yönetimine karşı açlık grevinde elde ettiği zafer tüm halkımızın zaferidir. Gardiyanlara karşı durmada, isteklerini gerçekleştirmede, işgalcinin tekebbürünün, Allah'ın izniyle İslami Cihad esirlerinin eliyle kırılmasının bir ayrım noktası sayılır." dedi.

Bugün sabah da İşgal Zindanlarındaki İslami Cihad Hareketi Esirleri Yüksek Liderlik Komitesi tarafından açlık grevinin askıya alınmasıyla ilgili ayrıntılı bir bildiri yayınlandı. Açıklamada Özgürlük Tüneli sonrası işgal yönetimi cezaevleri idaresinin başlattığı intikamcı uygulamalara son verilmesinin kabul edilmesiyle birlikte 9 günden beri sürdürülen açlık grevinin askıya alınmasına karar verildiği belirtildi. 

Heyet açıklamasında işgal yönetimiyle, açlık grevi vasıtasıyla yapılan baskıların gölgesinde zorlu birtakım görüşmeler yapıldığını ve bu tür mücadeleler açısından kısa sayılabilecek bir süre içinde açlık grevi ile hedeflenenlerin önemli bir kısmının elde edilmesi sebebiyle grevin askıya alındığını dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar