GASIP İSRAİL KUDÜS'TE ÜÇ BÜYÜK AİLENİN EVLERİNİ YIKMAK İSTİYOR

 

Görüntülenme: 1102 Tarih: 21 Ekim 2021 08:43
GASIP İSRAİL KUDÜS'TE ÜÇ BÜYÜK AİLENİN EVLERİNİ YIKMAK İSTİYOR

Kudüs'te toplam 75 fertten oluşan Nassar, Burkan ve Tavil ailelerinin evlerinin yıkım ve tahliye tehdidiyle karşı karşıya olduğu haber verildi. Kudüs'teki işgal belediyesi, dünyanın değişik bölgelerinden getirilip Filistinlilerden zorla gasp edilen araziler üzerine kurulu yahudi yerleşim merkezlerine iskan edilen yahudi yerleşimciler için okul yapılacağı gerekçesiyle söz konusu ailelerin, işgal altındaki Kudüs'ün Silvan semtindeki Vadi Kaddum Mahallesi'nde bulunan evlerine el konacağı uyarısında bulundu. 

6 ay önce işgal mahkemesi, söz konusu ailelere ait toplam altı evin en geç Aralık ayı sonuna kadar boşaltılması, arazilerinin terk edilmesi ve evlerin yıkıma hazır hale getirilmesi yönünde karar vermişti. 

Geniş aileler şeklinde bu evlerde ikamet eden Nassar, Burkan ve Et-Tavil aileleri şimdi işgal rejimi tarafından evlerini terk etmeye zorlanmaları sebebiyle sıkıntılı ve endişeli. 

Zikredilen ailelerin evlerini ve arsalarını işgalcilere kaptırmamak için 10 yıldan beri yargı organlarında mücadele ettikleri, bu amaçla bütün yargı organlarına başvurdukları belirtiliyor. Ancak işgal rejiminin yargı organları da hukuku icra etme değil gayri meşru işgal ve gasp uygulamalarına hukuk çerçevesi geçirme işini yaptıklarından yürütülen mücadeleden hiçbir sonuç elde edilemedi. 

İşgalciler söz konusu ailelerin evlerini ve arsalarını önce satın almak istediler. Ancak aileler satmamakta direnince bu kez okul planını gerekçe göstererek "kamu hizmeti" kılıfıyla gasp etme yoluna gittiler. Siyonist işgalcilerin Kudüs'teki ırkçı tasfiye politikalarında kullandıkları en önemli malzemelerden biri de Filistinlilerin elinden alınarak gasp edilmesi istenen evlerin veya arsaların "kamu hizmetinde kullanılacağı" iddiası. "Kamu hizmeti" dedikleri ise demografik yapıyı değiştirmek amacıyla, hukuka aykırı bir şekilde inşa edilen yahudi yerleşim merkezlerinin alanlarının genişletilmesi ve buraların yararına yeni tesisler inşa edilmesi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar