FİLİSTİN DİRENİŞİN MERKEZİNDEDİR

Lübnan Şiileri Yüksek İslam Meclisi Başkan Yardımcısı,​​Filistin'in işgalci güçlere karşı direnişin merkezinde olduğuna dair bir açıklamada bulundu. 

Görüntülenme: 1080 Tarih: 20 Ekim 2021 22:48
FİLİSTİN DİRENİŞİN MERKEZİNDEDİR

Lübnan Şiileri Yüksek İslam Meclisi Başkan Yardımcısı Şeyh Ali Hatib, Hz. Peygamber'in (s.a.a) doğum günü münasebetiyle yayınladığı mesajında hak ve adalete, mazlumlara yardıma ve zulüm ve zalime karşı mücadele etmenin önemine vurguda bulundu.

El-Ahd haber ajansının bildirdiğine göre Şeyh Ali Hatib, "Filistin, renk değiştiren ve görevi içerideki vekillerine bırakan işgalci güçler karşısında en önemli mücadele noktasıdır." dedi.

Şeyh Ali Hatib, "Hakkın, fedakarlığın ve kanın gücüyle direniş kendini ispatlamayı ve düşmanı yenilgiye uğratmayı başarmıştır. Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Meclis Başkanı Nebih Berri ve Şii Yüksek Meclisi başta olmak üzere direniş ve liderlerinin tarih boyunca her zaman ulusal birlik ve iç barış için istekli oldukları Lübnanlılara kanıtlanmıştır." diye belirtti.

Şeyh Hatib, "Direniş yanlıları, direnişe karşı kışkırtma girişimleri karşısında teslim olmayacaklar ve Beyrut limanındaki uğursuz patlamadan el-Tayuna pususuna kadar hepsi 'pusulayı yok etmek' için yapıldı." dedi.

Lübnan Şiileri Yüksek İslam Meclisi Başkan Yardımcısı, "Hizbullah ve Emel hareketi, aziz Lübnan'ın baki kalması için düşmanların elindeki fırsatı sabırla onlardan aldılar. Tüm Lübnanlıları direnişin tarihini diğer tarafın tarihi ile karşılaştırmaya çağırıyorum." diye belirtti.

Hizbullah ve Emel hareketi destekçileri, Beyrut limanındaki bombalama olayının müfettişi Tarık Bitar'ın görevini kötüye kullanmasını protesto etmek için geçen Perşembe günü sokaklara dökülerek barışçıl bir gösteri düzenledi. Gösteri sırasında kimliği belirsiz kişiler çatılardan halkın üzerine ateş açtı. Lübnan güvenlik güçleri olayla ilgili olarak şimdiye kadar 17'si Lübnanlı ve ikisi Suriye uyruklu 19 kişiyi tutukladı. Saldırı sırasında 7 sivil öldü, 60 kişi de yaralandı.

rasthaber

Yorumlar