MISIR'DAN GAZZE ADIMI

Mısır Gazze'nin Yeniden İmarı Komitesi, bugün (19 Ekim Salı) Beyt Lahiya'nın kuzeyindeki kıyı şeridinin (Korniş) restorasyonu için Mısır finansmanı ile, Gazze'deki Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yararına ihalenin açıldığını duyurdu.  

Görüntülenme: 1009 Tarih: 20 Ekim 2021 17:01
MISIR'DAN GAZZE ADIMI

Bu vesileyle, Gazze İş Adamları Derneği de, Mısır fonuyla Gazze'nin yeniden imarı projelerinin hayata geçirilmesi çerçevesinde Mısır Komitesi'nin Korniş'in restorasyonu için Filistin'deki yerel şirketlere ihale açmasını mutlulukla karşıladıklarını dile getirdi. 

Dernek, Gazze'nin yeniden imarı ve ablukanın yükünün hafifletilmesi için Mısır'ın ortaya koyduğu çabaları da takdir ettiklerini dile getirdi. 

Derneğin açıklamasında büyük imar projelerinin ihalesinin de yerel şirketlere ve müteahhitlere verilmesinin bölgedeki sıkıntıların hafifletilmesinde önemli bir katkısının olacağı dile getirildi. 

Dernek, Gazze Şeridi'nde ekonomik hayatın canlandırılması ve bölgenin yıllardan beri sürdürülen ablukadan ve peş peşe açılan savaşlardan kaynaklanan kayıplarının telafi edilmesi için yeniden imar projelerinin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesinin zorunlu olduğuna dikkat çekti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar