İŞGALCİ İSRAİL BU SENE İÇERİSİNDE FİLİSTİNLİLERE AİT 241 EV VE iŞ YERİNİ YIKTI

 

Görüntülenme: 1227 Tarih: 18 Ekim 2021 17:05
İŞGALCİ İSRAİL BU SENE İÇERİSİNDE FİLİSTİNLİLERE AİT 241 EV VE iŞ YERİNİ YIKTI

El-İnsan Demokrasi ve İnsan Hakları Merkezi, işgal güçlerinin yılbaşından Eylül ayı sonuna kadar Batı Şeria ve Kudüs’te Filistinlilere ait 241 ev ve işyerini yıktığını, aralarında çocukların ve yaşlıların da bulunduğu onlarca Filistinlinin evsiz kaldığını açıkladı.
 

Merkez, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Avrupa Birliği verilerine göre yıkım ve Yahudileştirme faaliyetlerinin yılbaşından bu yana geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 38 artış gösterdiğine dikkat çekti.
 

İşgal altındaki topraklarda gerçekleştirilen yıkımların ve Yahudileştirme faaliyetlerinin kınandığı bildiride, yıkımların amacının Filistinlileri göçe zorlamak ve Yahudi yerleşim projelerini teşvik etmek, Kudüs’te olduğu gibi Filistinlilere ait araziler üzerinde yerleşimcilerin varlığını güçlendirmek olduğu ifade edildi.
 

İsrail’in uluslararası hukuk tarafından garanti altına alınan insan haklarını çiğnediği kaydedilen bildiride, Yahudi yerleşim projeleri ve Yahudileştirme faaliyetleri için Filistinlilerin mesken edinme, serbest dolaşım ve yaşam haklarından mahrum bırakıldıkları belirtildi.
 

El-İnsan Demokrasi ve İnsan Hakları Merkezi, İsrail’in Filistinlilere yönelik uygulamalarının uluslararası hukuka ve Dördüncü Cenevre Sözleşmesi’ne, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu ve Güvenlik Konseyi kararlarına aykırı olduğunu hatırlattı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar