KATAR YARDIMI ABLUKA ŞEHRİ GAZZE'DE DAĞITILMAYA BAŞLANDI

Gazze Şeridi'nin Yeniden İmarı İçin Katar Komitesi bugün (14 Ekim Perşembe) yaptığı açıklamada 95 bin Filistinli ihtiyaç sahibi aileye mali yardımların dağıtılması işlemlerinin başladığını bildirdi.  

Görüntülenme: 1159 Tarih: 14 Ekim 2021 02:45
KATAR YARDIMI ABLUKA ŞEHRİ GAZZE'DE DAĞITILMAYA BAŞLANDI

Komite Başkanı Büyükelçi Muhammed El-Imadi, Komite'nin Katar Kalkınma Fonu ile işbirliği içinde bu yardımları dağıttığını ve Gazze Şeridi'ndeki imkanları kısıtlı ve yoksul ailelere yardımların dağıtımının başladığını ifade etti. 

Büyükelçi El-Imadi, her bir aileye 100 dolar olmak üzere toplamda 95 bin ihtiyaçlı aileye yardım dağıtılacağını söyledi. 

Imadi, yardımların BM gözetiminde ve Gazze Şeridi'ndeki vilayetlerde belirlenmiş olan merkezlerden ve ticari kurumlardan dağıtılacağını, dağıtım işlemi için toplamda 300 merkez ve ticari kurum belirlendiğini belirtti. 

Katar yardımları Katar Emiri Temim bin Hamd Al Sani'nin geçtiğimiz Ocak ayında aldığı, Gazze bölgesine 2021 içerisinde toplamda 360 milyon dolar insani yardım yapılması kararı çerçevesinde dağıtılıyor.

Siyonist işgal rejiminin 15 yıldan fazla süredir uyguladığı insanlık dışı abluka sebebiyle Gazze Şeridi'nde yaşayan 2 milyondan fazla insan ekonomik yönden büyük sıkıntılar yaşıyor. Bu süre içinde işgal rejiminin bölgeye yönelik olarak değişik zamanlarda düzenlediği geniş çaplı saldırılar da büyük yıkımlara, can kayıplarının yanı sıra ciddi miktarlarda maddi hasara ve fakirleşmenin daha da artmasına neden oldu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar