KUDÜS'TE ÇATIŞMA

Kudüs’ün Eski Belde semtindeki Babu’l-Amud bölgesinde dün akşam işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar yaşanırken, Silvan beldesinde de işgal güçlerine ait bir güvenlik kamerası direği ateşe verildi. 

Görüntülenme: 1256 Tarih: 10 Ekim 2021 01:02
KUDÜS'TE ÇATIŞMA

Yerel kaynaklar, Babu’l-Amud bölgesinde Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında yaşanan çatışmalarda Filistinli bir kadının yaralandığını, işgal güçlerinin gençlerin üzerine polis köpeklerini saldığını, yakaladığı gençleri darp ettiğini ve gençlerden birini gözaltına aldığını söyledi.
 

Kaynaklar ayrıca işgal güçlerinin gençlerin üzerine ses bombası attığını, Sultan Süleyman Caddesi’nde gençleri kovaladığını ve Filistinli gençleri Babu’l-Amud bölgesinden zorla uzaklaştırdığını bildirdi.
 

İşgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin son günlerde Babu’l-Amud bölgesinde provokasyonlarını yoğunlaştırdıkları ve Filistin gençlere saldırdıkları kaydedildi.
 

Bu arada, Silvan beldesi Bi’r Eyyüb Mahallesi’nde de işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışma çıktı.
 

Yerel kaynaklar, Filistinli gençlerin mahallede bulunan işgal güçlerine ait güvenlik kamerası direğini ateşe verdiklerini ve işgal güçlerine ait devriye araçlarına havai fişek attıklarını ifade etti.
 

Öte yandan, dün akşam Beyt İksa köyü arazileri üzerinde kurulu Har Shmuel Yahudi Yerleşkesi sakinlerinden bir grup Yahudi yerleşimcinin Filistinlilere ait araçların camlarını kırdığı belirtildi.
 

Camları kırılan araçların sahiplerinin işgal güçlerinin Beyt İksa köyünü Kudüs’e bağlayan yolu kapatması sebebiyle araçlarını Yahudi yerleşkesi yakınlarında bırakmak zorunda kaldıkları kaydedildi.

Enformasyon Merkezi

Yorumlar