MESCİDİ AKSA CİDDİ BİR TEHDİTLE KARŞI KARŞIYA

Bugün (8 Ekim Cuma) sabah namazında büyük bir kalabalığın toplandığı Mescidi Aksa'da Cuma namazı için de en az 50 bin kişinin toplandığı bildirildi. 

Görüntülenme: 1090 Tarih: 08 Ekim 2021 12:00
MESCİDİ AKSA CİDDİ BİR TEHDİTLE KARŞI KARŞIYA

Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi, Mescidi Aksa'da Cuma namazı kılmak isteyenlerin sabahın erken saatlerinden itibaren buraya toplanmaya başladıklarını ve kapılarında işgal güçlerinin çok sıkı bir kontrol yapmalarına rağmen engelleri aşarak büyük bir kalabalık oluşturduklarını dile getirdi. 

Yapılan açıklamada işgal güçlerinin gelenleri tek tek kontrol ettiği, kimliklerini sıkı bir şekilde denetlediği, Batı Şeria tarafından gelen yüzlerce kişiyi de Babu'l-Amud mıntıkasında engellediği vurgulandı. 

Cuma hutbesini okuyan Şeyh Muhammed Selim, bugün Mescidi Aksa'nın büyük bir komplo ve ciddi tehditle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. Selim, işgal mahkemesinin yahudilerin de Mescidi Aksa'da sessizce ibadet edebileceklerine dair karar vermesinden sonra bugün Mescidi Aksa'nın tehlikeye sıfır mesafede olduğunu belirtti. Bunun aynı zamanda 8 Ekim 1990'da gerçekleştirilen Mescidi Aksa katliamının yıldönümüyle de aynı günlere tekabül ettiğine dikkat çekti. 

Muhammed Selim, Arap hükümetlerini de işgal rejiminin saldırgan tutumlarının ve onunla ilişkileri normalleştirmelerinin sonuçlarını kaldırmaya çağırdı. 

İşgal mahkemesi 6 Ekim Çarşamba günü yahudilerin Mescidi Aksa alanında ibadet etme konusunda sınırlı bir haklarının olduğuna hükmederek, aşırı siyonist yahudi haham Aryeh Lippo'nun Mescidi Aksa'da sessizce dini ibadetler ve ritüeller yapması sebebiyle buradan uzaklaştırılmasına dair kararın kaldırılmasını istemişti. İşgal mahkemesinin kararı bütün Filistin'de tepkiyle karşılanmış ve kararın işgal yönetiminin yahudileştirme politikasının bir aşaması olduğuna dikkat çekilmişti.

Mescidi Aksa hatiplerinden İkrime Sabri de işgal yönetiminin bu konuda karar verme yetkisi olmadığına dikkat çekerek işgal mahkemesinin Mescidi Aksa hakkında verdiği kararın geçersiz olduğunu dile getirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar