İŞGALCİ İSRAİL SİLVAN'DA EVLERİ YIKIYOR

İsrail işgal güçleri bugün (6 Ekim Çarşamba) kutsal Mescidi Aksa'nın güney cephesine bakan Silvan semtinde Filistinlilere ait bir evi yıkarken üç evin sahibine de yıkım ihtarı tebligatı verdi.  

Görüntülenme: 1292 Tarih: 06 Ekim 2021 18:49
İŞGALCİ İSRAİL SİLVAN'DA EVLERİ YIKIYOR

Kudüslü kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri bugün Silvan'daki Aynu'l-Luze Mahallesi'ne baskın düzenlediler. Sonra Muhammed Matar isimli bir Kudüslüye ait olan tek katlı binayı yıktılar. 

İşgal güçlerinin daha önce bu şahsa, evinin ruhsatsız olduğu iddiasıyla uyarıda bulundukları ve evinin bir kısmını kendi eliyle yıkmak zorunda bıraktıkları ifade edildi. İşgal güçlerinin bu mıntıkadaki iş yerlerinin ve dükkanların sahiplerini de iş yerlerini kapatmaya zorladıkları, öğrencilerin ve genelde tüm vatandaşların geçmesini engelledikleri belirtildi. 

İşgal güçlerinin bugün Silvan'ın El-Bustan Mahallesi'nde de üç vatandaşa evlerinin 5 Kasım'a kadar yıkılacağı uyarısında bulundukları belirtildi. Bu evlerin 1967 işgalinden önce inşa edilmiş eski evlerden olduğu belirtildi. 1967 işgali öncesinde inşa edilmiş evler siyonist işgalin bölgede hakimiyeti ele geçirmesi öncesine ait olduğu için işgal rejiminden herhangi bir ruhsat alınması söz konusu değil. Ancak işgal güçleri bütün hukuk kurallarını ve insan hakları ilkelerini ayaklar altına alarak bu tür evleri de yıkabiliyor. 

Silvan Semti Topraklarını Savunma Komisyonu üyesi Fahri Ebu Diyab işgal rejiminin Silvan bölgesinde bazı mahalleleri tümüyle ortadan kaldırma çabası içinde olduğu konusunda uyarıda bulundu. Bu bölge Mescidi Aksa'yı güney taraftan çevrelediği için işgal güçleri burayı yahudileştirip kutsal mabedi güneyden tamamen yahudi kuşatmasına almayı hedefliyorlar. 

Silvan'daki El-Bustan Mahallesi ise Mescidi Aksa'yı hem güneyden hem de güneydoğu tarafından sarıyor. Eski Kudüs surlarına 300 metre mesafede bulunan bu mahalle 70 dönümlük bir araziyi kaplıyor ve içinde 1550 Filistinli ikamet ediyor. 

Arap Araştırmaları Derneği'ne bağlı Toprak Araştırmaları Merkezi'nin yayınladığı bir rapora göre 1967 işgalinden bu yana geçen süre içinde, işgal yönetiminin yıkım kararlarıyla Filistinlilere ait 11 bin 900 ev yıkıldı. Bunların 7 bin 440 adedi sadece Doğu Kudüs'te yıkılan evlerden oluşuyor. Rapora göre siyonist işgal devletinin kurulduğu 1948'den bu yana tüm Filistin'de yıkılan, Filistinlilere ait ev sayısı ise 172 bin 900'ü buldu. Bu süre içinde göçe zorlanan Filistinli sayısı ise bir milyon 324 bin oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar