SİYONİST YERLEŞİMCİLER SİLVAN'DA BİR EVİ GASP ETTİ

Siyonist işgal rejiminin silahlı güçleri tarafından sürekli himaye edilen ve bu yüzden sık sık Filistinlilere yönelik korkunç saldırılar gerçekleştiren yahudi yerleşimcilerin bugün (6 Ekim Çarşamba) de Kudüs'te Mescidi Aksa'nın güney cephesine bakan Silvan semtinde yer alan Vadi'r-Rebabe Mahallesi'nde Filistinlilere ait bir daireye el koydukları haber verildi.  

Görüntülenme: 1152 Tarih: 06 Ekim 2021 14:21
SİYONİST YERLEŞİMCİLER SİLVAN'DA BİR EVİ GASP ETTİ

Silvan'daki Vadi Hilve Bilgi Merkezi'nin yaptığı açıklamaya göre, işgalci askerler tarafından himaye edilen yahudi yerleşimciler mesken olarak kullanılan daireye girerek burayı ele geçirdiler. 

Merkez, Silvan'daki Vadi'r-Rebabe Mahallesi'nde yetmiş dönümlük alanın işgal ve gasp tehdidiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. İşgal rejimi burayı ele geçirerek yahudileştirmeyi planlıyor. 

Bu arada yahudi yerleşimcilerin geçtiğimiz temmuz ayında da Vadi Hilve Mahallesi'nde üzerinde iki katlı bir binanın bulunduğu bir arsayı gasp ettikleri hatırlatıldı. 

Bugün sabah işgal güçleri yine Silvan semtinin Aynu'l-Luze Mahallesi'nde Muhammed Matar isimli bir Filistinlinin evini yıkmış, El-Bustan Mahallesi'nde de üç Filistinliye evlerinin 5 Kasım'a kadar yıkılacağına dair tebligat vermişlerdi. El-Bustan Mahallesi'nde kendilerine evlerinin yıkılacağına dair tebligat verilen ailelerin evlerinin 1967 işgali öncesinde yapıldığı belirtildi. Yani inşası için işgal yönetiminden ruhsat alınmış olmasını gerektirmiyor.

Silvan Semti Topraklarını Savunma Komisyonu üyesi Fahri Ebu Diyab işgal rejiminin Silvan bölgesinde bazı mahalleleri tümüyle ortadan kaldırma çabası içinde olduğu konusunda uyarıda bulundu. Bu bölge Mescidi Aksa'yı güney taraftan çevrelediği için işgal güçleri burayı yahudileştirip kutsal mabedi güneyden tamamen yahudi kuşatmasına almayı hedefliyorlar. 

Silvan'daki El-Bustan Mahallesi ise Mescidi Aksa'yı hem güneyden hem de güneydoğu tarafından sarıyor. Eski Kudüs surlarına 300 metre mesafede bulunan bu mahalle 70 dönümlük bir araziyi kaplıyor ve içinde 1550 Filistinli ikamet ediyor. 

Arap Araştırmaları Derneği'ne bağlı Toprak Araştırmaları Merkezi'nin yayınladığı bir rapora göre 1967 işgalinden bu yana geçen süre içinde, işgal yönetiminin yıkım kararlarıyla Filistinlilere ait 11 bin 900 ev yıkıldı. Bunların 7 bin 440 adedi sadece Doğu Kudüs'te yıkılan evlerden oluşuyor. Rapora göre siyonist işgal devletinin kurulduğu 1948'den bu yana tüm Filistin'de yıkılan, Filistinlilere ait ev sayısı ise 172 bin 900'ü buldu. Bu süre içinde göçe zorlanan Filistinli sayısı ise bir milyon 324 bin oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar