ŞABAK'IN 48 TOPRAKLARINDA CASUSLUK FAALİYETİ GÖSTERMESİNE İZİN VERİLDİ

 

Görüntülenme: 1202 Tarih: 05 Ekim 2021 22:35
ŞABAK'IN 48 TOPRAKLARINDA CASUSLUK  FAALİYETİ GÖSTERMESİNE İZİN VERİLDİ

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yaşayan Filistinliler "Arap toplumundaki cinayetlerle mücadele" bahanesiyle Arap şehirlerine işgal rejiminin genel istihbarat teşkilatı Şabak'ın ve işgal askerlerinin sokulmasına dair Bakanlar Kurulu kararına tepki gösterdi. 

Normalde siyonist işgal rejiminin derin güçlerinin yönlendirdiği terör şebekeleri tarafından ve işgal rejiminin istihbarat teşkilatının da bilgisi dahilinde gerçekleştirildiği çok iyi bilinen bu cinayetleri, işgal rejimi "Arap toplumu içinde işlenen cinayetler" olarak tanımlayarak bunu 1948 Bölgesi'ndeki Filistinlileri yakın takibe almak için gerekçe olarak kullanmaya çalışıyor. Oysa işgal rejimi, şimdiye kadar siyonist terör şebekeleri tarafından Filistinlilerin can güvenliğinin ortadan kaldırılması amacıyla işlendiği bilinen bu kasıtlı ama "faili meçhul" olarak gösterilen cinayetlerin üzerine hiç gidilmedi ve cinayetlerin arkasında duran siyonist şebekelerin araştırılması için göz doldurur bir şey yapılmadı. Ama işgal rejimi şimdi kirli bir oyun oynayarak bu cinayetleri, Arap toplumu içinde işlenen cinayetler olarak göstermek suretiyle bu konudaki iddialarını 1948 Bölgesi Filistinlilerini yakın takibe almanın gerekçesi yapmaya çalışıyor. 

1948 Bölgesi Filistinlileri Yüksek Takip Komisyonu ve Adalet adlı insan hakları kurumu dün (4 Ekim Pazartesi) İsrail hükümetinin bu konudaki kararını kınadı. Bu konuda yaptıkları açıklamada; "Toplumumuza ve genelde tüm Filistin halkına yönelik sürekli katı şiddet uygulayan bu iki unsurun bölgelerimize sokulmasına mahal yoktur." ifadesine yer verdiler.

Açıklamada, söz konusu cinayetler karşısında aslında polisin çok ihmalkâr davrandığına ve görevini yerine getirmediğine dikkat çekilerek, polisin normalde Arap toplumunu düşman olarak gördüğü ve "faili meçhul" olarak gösterilen cinayetlerin üzerine gitmediği, cinayetlerin faillerini ortaya çıkarmak için gereken çalışmayı yapmadığı, canilerin ortaya çıkarılması ve bu tür cinayetlerde kullanılan silahların toplanması için hiçbir işlem yapmadığı vurgulandı. 

Birkaç hafta önce işgal rejiminin polis teşkilatında görevli bir kişi söz konusu cinayetleri işleyen şebekenin Şabak tarafından himaye edildiğini, çünkü bu cinayetleri işleyenlerin başını çekenlerin bu teşkilatla işbirliği içinde hareket ettiklerini dile getirmişti. 

Bu bilgi cinayetlerin aslında "faili meçhul" olmadığını aksine Şabak'ın canileri çok iyi bildiğini ama, bir yandan bu cinayetlerin faillerini himayesine alırken bir yandan da bu olayı sinsi bir planın gerekçesi yapmaya çalıştığını ortaya koyuyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar