HAMAS'TAN KUDÜS İNTİFADASI AÇIKLAMASI

 

Görüntülenme: 1206 Tarih: 01 Ekim 2021 19:03
HAMAS'TAN KUDÜS İNTİFADASI AÇIKLAMASI

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), 1 Ekim 2015 tarihinde patlak veren Kudüs İntifadası'nın başlamasının yıldönümü münasebetiyle bugün (1 Ekim Cuma) yaptığı açıklamada, Kudüs İntifadası'nın Filistin halkının siyonist işgale karşı ve Kudüs'ü, Mescidi Aksa'yı korumak, Filistinli kimliğine sahip çıkmak için verdiği mücadelede yeni ve benzersiz bir istasyon olduğunu vurguladı. 

Hamas'ın sözcüsü Hazim Kasım yaptığı basın açıklamasında, Kassam Tugayları'nın gerçekleştirdiği Itamar yahudi yerleşim merkezi operasyonunun bu intifadanın fitilini çektiğini ve buradan adeta bir tufan gibi, feda eylemleriyle bütün yerleşim merkezlerini kuşatarak tüm şehirlere yayıldığını dile getirdi. 

Kasım, Kudüs İntifadası'nın kutsal şehrin Filistin davasının tacının incisi ve devrimlerini ateşleyen unsur olduğunu, Filistin halkının ve direnişinin, mukaddes değerlerini hedef alan saldırılar karşısında suskun kalamayacağını bir kez daha ispat ettiğine dikkat çekti. Kasım, bu gerçeğin Kudüs'ü ve Mescidi Aksa'yı hedef alan saldırılar karşısında ateşlenen son Kudüs Kılıcı Harekatı'nda da çok belirgin bir şekilde gün yüzüne çıktığını vurguladı. 

Hamas Sözcüsü, Filistin halkını Kudüs ve Mescidi Aksa için seferberliğini devam ettirmeye çağırdı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar