İŞGALCİ İSRAİL ARAKİB KÖYÜNÜ YENİDEN YIKTI

İsrail işgal güçleri, bugün (30 Eylül Perşembe), Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Nakab sahrasındaki bir bedevi köyü olan Arakib köyünü 193. kez yıktı.  

Görüntülenme: 1242 Tarih: 30 Eylul 2021 02:03
İŞGALCİ İSRAİL ARAKİB KÖYÜNÜ YENİDEN YIKTI

Bundan önce 2 Eylül 2021 tarihinde yıkılan köydeki ahali yine çevreden topladığı tahta, teneke, plastik ve karton parçalarıyla küçük barakalar yaparak köylerinde yaşama konusundaki kararlılığını ortaya koymaya çalışmıştı. Ancak İsrail işgal güçleri bugün sabah tekrar baskın düzenleyerek köylülerin barakalarını yeniden yıkıp malzemelerini etrafa savurdular. 

Bu yıkımın işgal güçlerinin 2021'in başından itibaren gerçekleştirdikleri 11. yıkım olduğu belirtildi. Her defasında köylüler buldukları tahta, teneke, plastik ve karton parçalarıyla kendileri için barakalar yaparak köylerinde yaşama haklarını koruma konusundaki kararlılıklarını ortaya koymaya çalıştılar. 

Siyonist işgal rejimi Nakab çölü olarak da bilinen bölgedeki bedevi Filistin köylerinin yasa dışı olduğunu ileri sürerek buraların ahalilerini göçe zorlamak amacıyla evlerini yıkıyor. Oysa orada bu köyler siyonist işgal rejimi kurulmadan önce de vardı ve asıl yasa dışı olan siyonist işgalin kendisi. Çünkü siyonistler bu köylerin arazilerini tamamen haksız bir şekilde, silahın gücünü kullanarak gasp etmiş durumdalar. 

Şimdi de bu bölgeyi yahudileştirme faaliyetlerinde kullanmak amacıyla bedevi Filistin köylerinin yasa dışı olduğunu iddia ederek, ahalilerini göçe zorlamak istiyor ve bu amaçla sürekli evlerini yıkıyorlar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar